BRAVO!

Sa trake sišao milijuniti primjerak legendarne 911-ske!

AutoMoto / Flash | 12. 05. 2017. u 11:49 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Porscheu su odlučili ovaj primjerak poslati u Porsche muzej u Stuttgartu, ali će prije toga odraditi niz putovanja po značajnim lokacijama. Procjenjuje se da je čak 70 posto proizvedenih modela 911 još uvijek na cestama

S obzirom na veličinu automobilske industrije, danas nije rijetkost da neki model dostigne brojku od milijun proizvedenih primjeraka. Ipak, najčešće se radi o malim gradskima automobilima za mase, ali Porscheu je to pošlo za rukom sa sportskim modelom 911. Ovaj tjedan je naime, nakon 54 godine proizvodnje, u tvornici Zuffenhausen proizveden milijunti primjerak Porschea 911.



Jubilarni primjerak lakiran je u "Irish Green" zelenu uparenu sa zlatnim natpisima, a na vratima se nalazi oznaka na kojoj piše da je riječ o posebnom modelu. Unutrašnjost je također nesvakidašnja budući da dominiraju drveni elementi, a na instrumentnoj ploči također stoji natpis koji otrkiva da je riječ o jubilarnom primjerku. U Porscheu su odlučili ovaj primjerak poslati u Porsche muzej u Stuttgartu, ali će prije toga odraditi niz putovanja po značajnim lokacijama. Tako će proći ceste po Škotskom visočju, odvoziti nekoliko krugova po legendarnom Ringu, a pojurit će i na nekoliko poznatih prometnica u SAD-u i Kini, piše Jutarnji list. 



Možda još zanimljivija je činjenica da je čak 70 posto proizvedenih primjeraka modela 911 još uvijek na cesti, odnosno svakodnevno se vozi po prometnicama, što dokazuje pouzdanost ovog modela. Prošle godine prodano je više od 32 tisuće primjeraka modela 911, ali za Porsche su došla nova vremena u kojima im najviše profita i najbolju prodaju ostvaruju SUV modeli Cayenne i Macan. Kompanija je od 2003. do 2013. godine prodala čak 500 tisuća primjeraka Cayennea, a ako je suditi prema prodajnim rezultatima, prije kraja desetljeća ta bi se brojka mogla popeti na milijun primjeraka, čime će Cayenne od modela 911 preuzeti titulu najprodavanijeg Porsche modela u povijesti.

Kopirati
Drag cursor here to close