Renault predstavio ALASKAN, svoj prvi globalni pick-up
Robusan i udoban
OBJAVA: Petak, 1. srpnja 2016. 8:04
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: M.M.
Renault Alaskan pickupRenault Alaskan pickupRenault Alaskan pickupRenault Alaskan pickup
0
Renault Alaskan pickup
Renault Alaskan pickup
Renault Alaskan pickup
Renault Alaskan pickup

Atraktivni ALASKAN Renaultov je prvi globalni pick-up nosivosti do jedne tone.

Kao nositelj prodaje u segmentu lakih komercijalnih vozila (LKV), Renault sa ovim modelom jača lidersku poziciju na tržištu. Alaskan će se prvobitno naći na tržištu Latinske Amerike, gdje Renault nastavlja s jačanjem tradicionalno snažne pozicije.

Zapanjujući pick-up

Novi Renault ALASKAN nije samo klasični pick-up nosivosti do jedne tone, on je robusno, atraktivno i ujedno komforno vozilo za svakodnevne aktivnosti, kako za krajnje kupce tako i za profesionalne korisnike. ALASKAN pokriva širok spektar potreba, a ponuda obuhvaća standardnu solo šasiju, jednodijelnu i dvostruku kabinu.

Naziv Alaskan je inspiriran aleutskim nazivom Aljaska – Velika zemlja, a taj naziv simbolizira povezanost sa divljinom, beskrajnim pejzažima, te otvorenim pozivom za avanturom.

S druge strane, ALASKAN objedinjuje Renaultov novi i atraktivni vizualni identitet sa estetski prefinjenim i modernim linijama prema zahtjevima kupaca u ovom segmentu, ujedno uklopljenim u robusnu i stamenu građu. 

Mišićavi prednji dio automobila sa kromiranom maskom i LED dnevnim svjetlima, te istaknuti Renaultov ''dijamant'' impresioniraju snagom koju odražavaju.

Robusan i udoban

Vrhunska stražnja osovina u pet točaka poboljšava udobnost u vožnji, te podiže nivo upravljanja na višu razinu. Beskompromisna udobnost za sve putnike i žilavost u vožnji na izvanasfaltnim cestama osigurana je uz znatno smanjenje trenja, bez obzira da li je teretni prostor pun ili prazan. Ovakva arhitektura stražnjeg ovjesa takođe smanjuje buku i vibracije, a dostupna je kod ''double cab'' verzije.

Snažna šasija sposobna je podnijeti i više od tone tereta. Zato je ALASKAN pogodan za upotrebu u ulozi čistokrvnog radnog stroja bez umanjenja njegovih sposobnosti na off-roadu i u slobodno vrijeme. Njegov klirens iznosi zahvalnih 230 mm, a sposoban je vući i prikolicu od 3,5 tone.

Komforna sjedišta u oba reda garantiraju udobnost kako na kratkim, tako i na dugim putovanjima. Sjedišta su također grijana, a udobnost oplemenjena automatskim klima uređajem u oba reda i intuitivno osmišljenim pretincima.

Snažan i pogodan za sve terene

Dokazan kao najekonomičniji agregat na tržištu, Renaultov dCi u verziji od 2,3 litra zapremine sa 160 i 190 KS namijenjen je da potvrdi potencijal kojeg nudi Alaskan. Dokazana Twin-Turbo tehnologija u izvedbi sa 190 konja kombinira mali turbo punjač za glatko ubrzanje pri niskim obrtajima, te veći turbo punjač za performanse pri višim obrtajima.

Na pojedinim tržištima će se nuditi i benzinski agregat od 2,5 litara zapremine od 160 KS, te dizelska verzija sa istom zapreminom u verzijama od 160 i 190 KS.

Na Izboru će biti ručni mjenjač sa šest stupnjeva i automatski mjenjač sa sedam stupnjeva, te izvedbe sa stražnjim i 4WD pogonom. Verzije sa pogonom na sve kotače kombiniraju elektronski kontroliran diferencijal sa limitiranim proklizavanjem. Asistenti poput Hill Start Assist (HSA) i Hill Descent Control (HDC) pomažu u vožnji pri riskantnim manevrima.

Novi ALASKAN nasljeđuje također svu Renaultovu aktuelnu pametnu tehnologiju, koja olakšava i poboljšava vožnju u svakodnevnim uvjetima. Pristup vozilu i pokretanje motora bez ključa, 5-inčna 3D TFT instrument tabla, 7-inčni središnji ekran osjetljiv na dodir s navigacijom, te sustav od četiri kamere sa preglednošću od 360 stupnjeva za pomoć u vožnji na svim terenima, samo su dio napredne opreme koju Alaskan može ponuditi svojim kupcima. 

ALASKAN, globalni igrač

Renault ima ambiciozan globalni plan u segmentu lakih komercijalnih vozila sa novim modelom ALASKAN. Segment pick-up modela godišnje ''proguta'' pet milijuna vozila, što je jedna trećina od ukupne brojke prodanih lakih komercijalnih vozila širom svijeta.

Nastavljajući s jačanjem liderske pozicije u Europi u posljednjih 18 godina, te uspostavljajući snažne tržišne korake u Južnoj Americi i Africi, Renault Grupa ubacuje u višu brzinu sa novim modelom ALASKAN, koji će se proizvoditi u tri industrijska postrojenja.

Novi ALASKAN će inicijalno biti prodavan u Kolumbiji, s obzirom na Renaultovu tradicionalno snažnu poziciju u Latinskoj Americi.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.