Renault isporučio 100.000-to električno vozilo
zoe
OBJAVA: Subota, 10. rujna 2016. 15:00
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: M.M.
Električni automobil jubilarni 100 000
0

Renault je u norveškoj prestolnici Oslu isporučio poseban model ZOE, jubilarno 100000-to električno vozilo. Kao pionir potpuno električnih vozila, Renault je lider u Europi sa tržišnim udjelom od respektabilnih 27 posto.

Pet godina od lansiranja prvog električnog vozila, Renault kao pionir elektrifikacije četverotočkaša i lider na europskom tržištu bilježi novi uspjeh sa isporukom jubilarnog 100.000-og ''električara''.

Ponosni vlasnik jubilarnog modela ZOE je 41-godišnji Norvežanin Åsmund Gillebo, kojem je uručena neskromna nagrada od pet godina i 100.000 minuta besplatnog punjenja od strane dva lokalna dobavljača električne energije.

Ne računajući model Twizy, Renault je u prvoj polovici ove godine isporučio 15.000 električnih automobila, odnosno 32 posto više nego u istom periodu 2015. godine. Ovaj uspjeh još jednom potvrđuje Renaultovu lidersku ulogu na Starom kontinentu. Dakle, svako četvrto električno vozilo u Europi nosi Renaultov znak, dok ih je u matičnoj Francuskoj čak polovicna od ukupne brojke "električara".

"Svake godine sve je više zainteresiranih kupaca za električne automobile i Renault, sa svojim stalnim inovacijama i posvećenosti razvoju infrastrukture, ulaže veliki napor u očuvanju tog trenda. Zadovoljstvo kupaca, koje kotira na visokih 98% kada je riječ o modelu ZOE, motivira nas da nastavimo sa razvojem automobila i prateće infrastrukture", izjavio je Eric Feunteun, direktor divizije Renaultovih električnih vozila.

Renault ima najopsežniji izbor potpuno električnih automobila na tržištu, što mu omogućava da zadovolji različite potrebe kupaca. Gama se sastoji od: kompaktnog gradskog modela ZOE, komercijalnog vozila Kangoo ZE, kompaktnog urbanog dvosjeda Twizy, uključujući i njegovu teretnu verziju Twizy Cargo.

Model ZOE, najprodavaniji električni automobil u Europi, dominira na tržištu električnih putničkih automobila s više od 23 posto udjela na tržištu. Kangoo ZE, vodeći u segmentu električnih komercijalnih vozila u Europi već treću godinu zaredom, postavlja standarde za profesionalce pobijedivši na brojnim tenderima.

Na kraju, uz 17.000 isporučenih modela, Twizy je uspješni pionir sve popularnije usluge car-sharing u Europi i Sjevernoj Americi.

Uz vrhunsku tehnologiju, dokazanu u prvenstvu Formula E, Renault lako osvaja sve veći broj korisnika. Kao pionir električnih vozila, Renault u suradnji s javnim tvrtkama i određenim pojedincima iz struke uključen je i u razvoj infrastrukture javnih stanica za punjenje.

Trenutno postoji više od 100.000 javnih punionica širom svijeta, od čega 80.000 u Europi, a njihov broj je u stalnom porastu. Kao jedan od rijetkih partnera, Renault nesebično podržava projekte Europske komisije TEN-T u projektima instalacije terminala za brzo punjenje na autocestama i glavnim prometnicama u više od 15 zemalja.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.