Novi bolid

Renault ima odvažnu viziju za budućnost Formule 1

AutoMoto / Flash | 24. 04. 2017. u 13:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošloga se tjedna na sajmu automobila u Šangaju predstavio i Renault, koji je tamo, među ostalim, prikazao i svoju viziju bolida Formule 1 za 2027. godinu.

Ovaj napredni i radikalni koncept nazvan je R.S.2027 i prikazuje sve mogućnosti koje bi tehnološki napredak mogao donijeti u najpopularniji automobilistički sport na svijetu.

Renault je u ovom bolidu značajno pojednostavio konstrukciju vozila, stavivši vozača u centar zbivanja – cijelo vozilo kao da je "sašiveno" po njegovoj mjeri.

Stehnološke strane radi se o bolidu koji ima nevjerojatno visok omjer snage i mase – uz samo 600 kilograma, njegov V6 motor s unutrašnjim sagorijevanjem u kombinaciji s dva električna motora od 250 kW trebao bi davati čak 1.340 konjskih snaga, javlja Bug.hr.

R.S.2027 ima pogon na sva četiri kotača (koji su također radikalno drugačijeg dizajna od postojećih), a svi kotači sudjeluju i u skretanju te se zakreću u zavojima.

Vozač je zaštićen potpuno prozirnom polikarbonatnom kupolom, aerodinamički elementi i ovjes su aktivni (što je sada u F1 zabranjeno), dok bi LED svjetla ugrađena u kotače služila za prikazivanje informacija publici – poput trenutačnog plasmana pojedinog bolida.

Voljeli F1 ili ne, morate priznati da su slike ovog koncepta prilično atraktivne. Biste li voljeli gledati utrke ovakvih vozila?

Kopirati
Drag cursor here to close