Renault demantira da je varao na testovima
Štetni plinovi
OBJAVA: Srijeda, 15. ožujka 2017. 13:12
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.
Renault demantira da je varao na testovima
0

Odjel Ministarstva ekonomije koje istražuje prevare dostavilo je u studenom ovaj izvještaj tužiteljstvu.

Francuski proizvođač automobila Renault opovrgnuo je danas medijske izvještaje o tome da je ugrađivao ilegalan softver u svoja vozila da bi varao na testovima emisija štetnih plinova.

List Liberation tvrdi kako je dobio na uvid istražni dokument iz Ministarstva ekonomije u kojem se navodi da emisije plinova dva aktuelna modela - Clio 4 i Capture - premašuju za više od 300 posto zakonska ograničenja u realnim uvjetima vožnje, prenosi Srna.

Odjel Ministarstva ekonomije koje istražuje prevare dostavilo je u studenom ovaj izvještaj tužiteljstvu.

Francuske vlasti pretresle su prostorije Renaulta nakon što je njemački Volkswagen priznao da je koristio ilegalan softver u SAD kako bi varao na testovima emisija svojih dizelskih motora.

Renault je povukao s tržišta 15.000 automobila prošle godine zbog prevelikih emisija štetnih plinova, ali kompanija insistira kako nije bilo svjesne namjere da se prekrše pravila.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.