Provjerite dokumente prije polaska na putovanje
Gužve na granicama
OBJAVA: Subota, 15. srpnja 2017. 8:20
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
GP Bijača gužva auta kontrola
0

Podsjećaju se vozači da prije polaska na putovanje provjere posjeduju li svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice

Pojačana je frekvencija vozila na cestama ka jugu zemlje, dok se na ostalim cestama, u subotu ujutro prometuje slabijim intenzitetom. Iz BiHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila, kao i da izbjegavaju rizična pretjecanja.

Pojačan je promet vozila i na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Doljani i Izačić. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Obzirom da je prvi dan vikenda, veće gužve i duža zadržavanja na graničnim prelazima očekuju se tijekom dana.

Radovi na razminiranju izvode se na dionici M-6 Stolac-Ljubinje, zbog čega u vremenu od 5.30 do 13.30 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava prometa.

Do kraćih zastoja tijekom dana dolazi i na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se cestovni pravci: M-18 Vogošća-Sarajevo, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres.

Podsjećaju se vozači da prije polaska na putovanje provjere posjeduju li svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati valjanu putovnicu za osobe, kao i zeleni karton za vozilo.

Ukoliko se ne putuje vlastitim vozilom, a vlasnik vozila nije nazočan, neophodno je posjedovati dozvolu za upravljanje tuđim vozilom u inozemstvu. Zbog brojnih upita građana, napominje se da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasle osobe i dalje moguć samo s osobnom iskaznicom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati putovnicu.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.