Oprezno

Posljednji trzaji zime: Snijeg iznenadio građane ali i vozače

AutoMoto / Flash | 19. 02. 2017. u 07:59 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnike zapadne Hercegovine probudili su kiša i grmljavinsko nevrijeme dok su, primjerice, u Hercegbosanskoj županiji - Tomislavgradu i Livnu, te u HNŽ-u, u Rami, radile ralice.

Snijega je ponegdje bilo i više od 20 centimetara. Aktualnu prognozu komentirao je i meteorolog profesor Zoran Zadro za Večernji list.

''Svi oni koji su prerano otpisali zimu, prevarili su se. Međutim, svi oni željni ljepšeg i toplijeg vremena na svoje će doći od ponedjeljka'', kazao je Zadro koji je već za danas najavio smirivanje vremena.

Na cesti je tijekom jučerašnjeg dana bilo i zastoja te prevrnutih automobila koji su slijetali s ceste.

Snijeg je pao i na Blidinju. Planinski biser Hercegovine tako je ponovno okupio brojne ljubitelje snijega koji su uživali tijekom cijelog jučerašnjeg dana. Pogledavši u dugoročne prognoze norveškog instituta Yr i američkog Accuweathera, kako stvari stoje, ovi sporadični naleti zime ne nagovještavaju značajnije promjene. Tako bi u tjednu koji slijedi trebalo biti sunčano do četvrtka, a jutarnje temperature kretat će se od 3 do 7, a dnevne od 10 do 14 stupnjeva.

Naoblačenje koje stiže u četvrtak donijet će kišu koja će padati i u petak, pa za vikend slijedi ponovno sunčanije vrijeme. Američki institut pak za Hercegovinu više ne prognozira zimu u veljači. Mnogi vjeruju da će i biti tako.

Kopirati
Drag cursor here to close