FSRacing Team

'Poskok' iz Mostara 20. na natjecanju u Češkoj

AutoMoto / Flash | 09. 09. 2015. u 09:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi ''Formula Student'' bolid u Bosni i Hercegovini, kojeg su napravili studenti Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru, osvojio je 20. mjesto na natjecanju u Češkoj koje se održalo od 3. do 9. rujna 2015. godine.

FSR tim je prvi i jedini tim iz BiH koji se našao na ovom natjecanju a konkurenciju su činili timovi sa drugih sveučilišta iz Njemačke, Rusije, Francuske, Češke, Velike Britanije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Mađarske, Izraela, Finske i drugih zemalja širom Europe i svijeta.

''Naravno da smo ponosni jer smo prvi i jedini Formula Student tim u BiH, te želimo pokazati svim ostalim studentima da uz dovoljno truda i volje mogu napraviti velike stvari u našoj državi'', rekao je ranije za Bljesak.info Ante.

Samo natjecanje sastojalo se od statičkog i dinamičkog dijela. Statički dio sastoji se od poslovne prezentacije kojom se nastoji opravdati projekt kao profitabian proizvod na tržištu, dok se u dinamičkom dijelu vrše testovi ubrzanja, proklizavanja, potrošnje, kao i test izdržljivosti.


Podsjećamo, Bolid je projekt FSRacing Teama, koji je nakon osnutka početkom 2013. godine, uz mnogo uloženog vremena i truda, te sponzorstva i donacija, izradilo devet studenata.

Nakon uspješno završenog testiranja na pomoćnoj mostarskoj pisti prvi ''Formula Student'' bolid u Bosni i Hercegovini, Ammodytes – odnosno 'Poskok' se otisnuo na svoje prvo natjecanje u Češku.

Kopirati
Drag cursor here to close