dvolitraš

Polo GTI predstavljen u Frankfurtu

AutoMoto / Flash | 12. 09. 2017. u 10:57 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volkswagen Polo GTI se pridružio klubu od 2,0 litra, a za 2018. dobija i povećanje snage. Ispod haube se nalazi 2,0-litarski četvorocilindarski motor sa 200 konja i 320 Nm.

U performansama to izgleda ovako: sprint do „stotke“ obavlja za 6,7 sekundi i može da pojuri do maksimalnih 237 km/h. Kupci će inicijalno morati da se zadovolje šestostepenim DSG-om, dok će šestostepeni manualni mjenjač stići sljedeće godine, piše Autorepublika.

Standardni sportski ovjes, korak je naprijed u odnosu na oslanjanje standardnog Pola. Karoserija je bliža tlu 15 milimetara, sa rekalibriranim oprugama, amortizerima i horizontalnim stabilizatorima.

Svemu je dodan Volkswagenov XDS diferencijal sa blokadom. Opciono Sport Select ogibljenje u igru ubacuje aktivne amortizere, koji funkcioniraju u Normali ili Sport režimima.

Sve vizualne osobnosti GTI porodice ostaju: maska hladnjaka u vidu pčelinjeg saća sa crvenom trakom, GTI oznake svuda, crvene kočione čeljusti, kromirani akcenti, itd. Niža sekcija prednjeg branika je dobila modificirani donji usisni otvor sa poliranim crnim insertacijama, dok LED zadnja svetla i crni dvodjelni spojler, u najvećoj mjeri daju na karakteru zadnjeg dijela vozila. Novi model je dobio klima uređaj i ambijentalno svetlo kao standardne komponente, a tu su i novodizajnirani naplatci od 17 i 18 cola.

Novi Polo, u svim nivoima opreme, dobija najnoviji Volkswagenov 10,25-inčni Active Info Display.

Kopirati
Drag cursor here to close