Zebra, tebra!

Policija pojačala nadzor, jeste li ljubazni u prometu?

AutoMoto / Flash | 31. 05. 2017. u 07:59 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas se obilježava dan ljubaznosti u prometu, a mostarska policija je uoči ovog dana već početkom tjedna pojačala kontrole na ulicama, rekao je za Bljesak.info Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.

''Pojačali smo nadzor, te provjeravamo vozi li se po propisima, staje li se pješacima na pješačkom prijelazu, jesu li vozači zavezani, pričaju li na telefon te radimo alkotest, što su zapravo najčešći prekršaji u našoj županiji'', kazao je Marić.

Dodao je i da će danas u cijelom HNŽ-u, a posebno u Mostaru biti pojačane kontrole te da će policija nadzirati poštuju li vozači prednosti pješaka.

Cilj akcije je da se vozačima i pješacima skrene pozornost na sigurnost u prometu, te da svi građani osjećaju sigurnije i ugodnije u gradu u kojem živimo.

Iako se često kritiziraju vozači za nepristojnost u prometu, ni pješaci često ne poštuju prometna pravila, a policija je već prije nekoliko mjeseci počela upozoravati pješake da prelaze na pješačkim prijelazima.

''Pješaci većinom ne poštuju prometna pravila i u većini slučajeva prelaze mimo pješačkog prijelaza, čast izuzecimama. Možete vidjeti da se svugdje prelazi preko ulice na nedozvoljenim mjestima, daleko daleko od pješačkih prijelaza'', rekli su ranije za Bljesak.info iz Auto škole Start.

Kako su nam tada objasnili, po nekim pravilima pješak se mora vrati na obilježeni pješački prijelaz do udaljenosti 90 metara od njega. Iako često svjedočimo nepristojnosti u prometu, čak 61 posto čitatelja portala Bljesak.info u anketi je odgovorilo kako prelazi cestu na pješačkom prijelazu.

''Ne možemo kriviti ni pješake u tome iz razloga što do sada nisu postojale nikave sankcije od strane policije. Što to znači, pješak može preći cestu bilo gdje, a da ne snosi nikakvu odgovornost. Novi Zakon propisuje sankcije i kazne, do sada je vladala totalna anarhija, vidjet ćemo što će sada biti'', rekli su nam iz Auto škole Start.

 

Kopirati
Drag cursor here to close