Pojačane kontrole

Policija i inspektori će pojačati nadzor zbog nelegalnih taksista

AutoMoto / Flash | 24. 07. 2017. u 14:46 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suzbijanje nelegalnog taksi prijevoza u Županiji Sarajevo tema je o kojoj je u ponedjeljak ministar prometa ŽS-a Mujo Fišo razgovarao s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova ŽS-a i Inspektorata prometa i cestovne inspekcije Uprave za inspekcijske poslove ŽS-a.

Razmijenili su informacije o aktualnom stanju u ovoj oblasti te konstatirali da je trenutna situacija mnogo bolja u odnosu na ranije razdoblje.

Istaknuto je da su prometni inspektori u prethodnom razdoblju, odnosno od donošenja Zakona o taksi prijevozu, osobama zatečenim u obavljanju nelegalnog taksi prijevoza izdali kaznene naloge u vrijednosti od oko 2.000.000 KM.

Budući da je u jeku turistička sezona, MUP ŽS-a i prometni inspektori će dodatno pojačati inspekcijski nadzor, najavljeno je na današnjem sastanku.

S tim u vezi, dogovoreno je da će MUP ŽS-a osigurati posebno vozilo i ekipe koje će s prometnim inspektorima raditi kontinuirano 24 sata, a sve s ciljem potpunog suzbijanja nelegalnog taksi prijevoza.

''Svi oni koje zateknu u nelegalnom radu i bez adekvatnih odobrenja Ministarstva prometa ŽS-a bit će sankcionirani u skladu sa zakonom'', naglasio je ministar Fišo tijekom sastanka.

Dodao je da smatra da će primjena ovih mjera doprinijeti značajnom poboljšanju stanja u ovoj oblasti te građanima osigurati bolji i bezbjedniji taksi prijevoz.

Upućen je i apel građanima da ne koriste usluge nelegalnih taksi prijevoznika, čime će bitno utjecati na rješavanje tog problema, priopćeno je iz Press službe ŽS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close