Stanje na cestama

Pojačan intenzitet prometa na nekoliko graničnih prijelaza

AutoMoto / Flash | 13. 08. 2017. u 12:54 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na cestama u BiH prometuje se bez dužih zastoja.

Zbog mogućih lokalnih padalina, iz BIHAMK-a vozače pozivaju na pojačan oprez.

Pojačan je intenzitet prometa na dionicama koje vode prema lokalnim izletištima, a posebno na graničnim prijelazima.

Trenutno se duža zadržavanja bilježe na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Donja Gradina i Orašje u oba smjera, kao i na graničnom prijelazu Doljani, na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prijelazima pojačana je frekvencija vozila, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Iz BIHAMK-a izdvajaju cestovne pravce: M-17 Maglaj-Žepče, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-17/3 Buna-Stolac.

Također, apelirali su na sve sudionike u prometu (uključujući i pješake, bicikliste i motocikliste) da budu maksimalno oprezni i da poštuju prometne propise.

Podsjećaju vozače da prije polaska na putovanje provjere posjeduju li svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati važeću putovnicu za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Zbog brojnih upita građana, napominju da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasle osobe i dalje moguć samo s osobnom iskaznicom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati putovnicu.

Kopirati
Drag cursor here to close