Noviteti

Pogledajte što je sve KIA predstavila u Frankfurtu

AutoMoto / Flash | 15. 09. 2017. u 07:03 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kia je na salonu automobila u Frankfurtu predstavila atraktivni koncept Proceed, kome društvo prave još neki novi modeli. Koncept Proceed predstavlja odvažnu viziju potencijalnog člana nove generacije porodice cee’d.

Svjetska premijera koncepta razotkriva Kijinu novu varijantu karoserije. Produženi sportski hot hatch s niskom linijom krova, mišićavim proporcijama i kompaktnim izgledom. Konceptno vozilo predstavlja agresivan dizajn, koji s nekim elementima sprijeda podsjeća na zube ajkule (u Kiji su ih prozvali ‘Sharkblade’) i primjetnim nedostatkom B stubića, dok bočne stranice naglašavaju Proceedovu vitku liniju i mišićav zadnji kraj vozila.

Koncept odskače i zbog crvene boje karoserije (Lava Red). Ista je nastala kao kombinacija 19 ručno nanesenih slojeva crnog, srebrnog (kromiranog) i crvenog laka, što stvara sjajnu, tamno crvenu boju karoserije. Dizajneri su inspiraciju za dizajn kabine našli u svijetu krojaštva i haute couture. Sva 4 sjedišta presvučena su tkaninom s uzorkom reljefa, ručno su skrojena, s ručno obojenim obrubama od satena u predjelu bočnih vrata i nogu. Mjerači na komandnoj ploči dobili su aluminijske umetke, prijatne na dodir.

Gregory Guillaume, vođa Kijinog europskog dizajna, o konceptu kaže: “Zbog brojnih europskih vozača, koji sve više traže alternative moćnim trovratnim kupeima, počeli smo razmišljati o drugačijem atraktivnom modelu porodice cee’d. Koncept Proceed predstavlja odvažnu novu viziju, koja će reinkarnirati i oživjeti pro_cee'dovu živahnu dušu, namijenjenu novoj generaciji vozača, koji žele vozila s boljim performansama.”

Svjetska premijera novog kompaktnog crossovera Kia Stonic

Stonic, koji se premijerno predstavlja široj javnosti, postaje važan model u najnovijem i nabrže rastućem segmentu automobila u Europi. Novi Stonic je samouvjeren kompaktni crossover, koji krade poglede i biće Kijin model s najbogatijim mogućnostima personalizacije opreme.

Model, koji se može pohvaliti vrlo atraktivnim izgledom, zahvaljujući karakterističnoj »tigrovoj maski« izdaleka je postao je prepoznatljiv kao Kia. Krov, koji podsjeća na legendarni Targo krov, predstavlja platno za dvobojni krov, a vozilo će nuditi čak 20 dvobojnih kombinacija, s mogućnošću izbora 5 boja krova.

Kabina, kao i eksterijer, nudi kupcima mnoštvo mogućnosti personalizacije, s bogatim izborom živahnih kombinacija boja. Stonic, koji se između ostalog može pohvaliti izvrsnom ergonomijom, donosi velik izbor tehnologija, koje unapređuju udobnost, povezivost i sigurnost. Pametan raspored maksimalno iskorištava prostor u kabini i svim putnicima omogućava pravu raskoš prostora u predjelu ramena, nogu i glava.

Vozilo mogu pokretati suvremeni i štedljivi benzinski i dizelski motori, koji su uvijek u kombinaciji s ručnim mjenjačem. Po europskom ukusu podešeni upravljivost i ovjes pružaju uzbudljivu vožnju, s direktnijim odazivom volana i stabilnom vožnjom.

Novi Stonic kod nas i drugdje širom Europe očekujemo već u listopadu.

Globalna premijera terencima inspirisanog modela Picanto X-Line

Stonicu će se na frankfurtskoj pozornici pridružiti potpuno novi Picanto X-Line, koji se prvi put predstavlja automobilskoj javnosti. Picanto X-Line, koji je svoju inspiraciju našao u crossoverima, kao Kijin najmanji model širi njenu gamu vrlo privlačnih vozila i spaja svoje najbolje osobine s novim izgledom Kijinih popularnih SUV-ova i crossovera. Robustan dizajn naglašavaju kontrastne kombinacije boja i 15 milimetara viša udaljenost od tla. Rezultat je samouvjereniji dizajn za koji se čini da se može uhvatiti u koštac sa bilo kojim terenom i vozaču zbog svog povišenog položaja pruža bolji pregled ispred sebe.

Picanto X-Line pokreće Kijin najmanji turbo motor 1.0 T-GDI sa 100 konjskih snaga, zahvaljujući kome je X-Line najsnažniji Picanto dosad. Ovaj motor će biti raspoloživ i kod varijante GT-Line, koja stiže istovremeno s X-Line, a koje u Europi očekujemo krajem godine.

Izložen i unapređeni Kia Sorento, odsad i u GT-Line varijanti

Prvi put se predstavlja i unapređeni Sorento, Kijin najprestižniji sportski terenac – između ostalog se nudi i sa 7 sjedišta – čija globalna prodaja počinje krajem godine.

Sorento je već nekoliko godina jedan od glavnih prodajnih aduta Kije u Europi i drugdje u svijetu. Unapređeni Sorento je, kako i priliči perjanici brenda, dobio novi 8-stepeni automatski mjenjač, koji pruža vrlo uglađeno mijenjanje brzina, odlučniju vožnju i istovremeno smanjuje emisije štetnih plinova. Ostala unapređenja između ostalog ukjlučuju nove sigurnosne tehnologije i brojnu dodatnu opremu za još veću udobnost, kao npr. novi 8,0-inčni ekran na dodir s infotainment sistemom i brojne sigurnosne sisteme asistencije.

Unapređeni Sorento prvi put je dobio i GT-Line varijantu, koja kupcima nudi sportskiji i dinamičniji izgled po uzoru na Kijine GT modele visokih performansi, dok istovremeno zadržava glavne Sorentovo prednosti – svestranost, visoke performanse i udobnost.

Stinger u našim prodajnim salonima već od siječnja 2018.

Kia Stinger je u Frankfurtu predstavljen s europskim specifikacijama, s kakvima početkom iduće godine stiže u prodajne salone. Stinger će u Europi biti raspoloživ s tri motora: ulaznim 2,0-litarskim turbo benzinskim motorom, 2,2-litarskim turbodizelskim i najsnažnijim 3,3-litarskim twin-turbo V6 benzinskim motorom snage 370 KS.

Autentični gran turismo, koji je nastao u Europi, u Kijinom europskom dizajnerskom centru u Frankfurtu, postao je najsnažnija i nabrža serijska Kia do sada.

Kopirati
Drag cursor here to close