Veći automobil

Pogledajte novi Picanto model za 2017.

AutoMoto / Testovi | 25. 12. 2016. u 08:40 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kia je objavila prve službene crteže nove generacije malog gradskog modela Picanto. Aktualni model koji je debitirao 2011. godine, uskoro će dobiti svog nasljednika, a sudeći na osnovu dizajnerskih skica, treća generacija donosi veliki napredak u odnosu na odlazeći Picanto.

Stilski, automobil je atraktivniji od prethodnika. Izmjenjene su i proporcije, pa Picanto izgleda za broj veći u poređenju sa odlazećim modelom, piše B92.

Sa novom maskom, prednjim branikom i farovima, podsjeća na novi Rio, koji je predstavljen u rujnu. Verzija koja je prikazana na crtežima ima proširene lukove blatobrana, što uz agresivniji prednji dio automobilu daje sportsku notu.

Znatno je unaprijeđena i unutrašnjost u kojoj dominira centralno postavljeni displej multimedijalnog sustava. Iako treba naglasiti da je na skici predstavljen automobil sa najbogatijim paketom opreme i automatskim mjenjačem, utisak je da je enterijer znatno skladniji i luksuzniji nego u aktualnom Picantu.

Očekuje se da će novi model imati premijeru početkom 2017., najvjerojatnije na ženevskom auto-salonu, a pogonit će ga paleta 1.0 i 1.2 litarskih motora.

Kopirati
Drag cursor here to close