Maksimalan oprez

Počinju radovi u mjestu Ovčari, na dionici Bradina - Konjic

AutoMoto / Flash | 07. 06. 2017. u 05:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na putovima u Bosni i Hercegovini jutros se prometuje uglavnom nesmetano, uz pojačanu frekvenciju vozila u gradskim centrima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na dionicama u usjecima, kao i preko planinskih prijevoja. Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Danas počinju radovi u mjestu Ovčari, na dionici magistralnog puta M-17 Bradina-Konjic. U vremenu od 07.00 do 17.00 sati, na mjestu izvođenja radova, prometovat će se jednom trakom-naizmjenično.
I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, prometuje se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Izdvajaju se autoput A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zatim magistralni putevi: M-4 Tuzla-Kalesija, M-20 Goražde-Ustiprača, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralni putovi na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije prometovanje na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close