Pionir Formule 1

Planirali ukrasti tijelo Enza Ferrarija

AutoMoto / Flash | 29. 03. 2017. u 06:20 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski istražitelji objavili su kako su osujetili plan bande koja je pokušala ukrasti tijelo pionira Formule 1, Enza Ferrarija i zatražiti otkupninu od obitelji Ferrari, javlja Sky News.

Ferrari je osnovao istoimenu tvrtku u kojoj su proizvedeni neki od najbržih i najskupljih automobila u povijesti. Enzo Ferrari je umro 1988. u dobi od 90 godina i sahranjen je u obiteljskoj grobnici na groblju San Cataldo u talijanskoj Modeni.

Grobnica je obložena masovnom mramornom pločom i nalazi se unutar kapelice, iza teških čeličnih vrata.

Nadzirali i osiguravali tijelo pa uhvaćeni

Banda je uočena dok je nadzirala grobnicu koja je uređena kako bi obitelj mogla biti što bliže tijelu legendarnog Enza Ferrarija. Članovi bande organizirali su nadziranje grobnice, a sam pokušaj krađe tijela osujećen je tijekom velike istrage o organiziranoj trgovini oružjem i drogom, prenosi Index.

U racijama u kojima je sudjelovalo više od 300 policajaca, obavljena su brojna uhićenja. Inače, banda koja je pokušala ukrasti tijelo Enza Ferrarija aktivna je u sjevernoj Italiji.

Enzo Ferrari je 1929. godine osnovao danas već legendarni automobilski tim koji je jedan od prepoznatljivih brendova Formule 1.

Kopirati
Drag cursor here to close