Vermont

Peugeot 301 ''Best buy'' vozilo u BiH: Pristupačno vozilo vrhunskih performansi

AutoMoto / Flash | 05. 03. 2013. u 16:33 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ovogodišnjem izboru automobila godine u organizaciji Udruženja automobilskih novinara BiH, Peugeot-u 301 dodijeljeno je priznanje u kategoriji “Best buy” i time potvrđeno da su i automobilski stručnjaci prepoznali 301 kao vozilo vrhunskog francuskog kvaliteta po pristupačnoj cijeni.

“Naročito nas je obradovalo priznanje u kategoriji “Best buy” jer je to potvrda da su Peugeot stručnjaci uspjeli kreirati vozilo koje će biti spremno na sve izazove, vozilo koje je sigurno, komforno i prostrano. Uz sve to, sa potrošnjom već od 3,9 l/100 km pazi na proračun, a sudeći po svim komentarima naših kupaca i svih koji su testirali vozilo idealno je za bosanskohercegovačke uvjete. Uz sve te vrhunske performanse Peugeot 301 je dostupan i po pristupačnoj cijeni'', rekao je Denis Mašić, direktor marketinga i prodaje kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

Peugeot 301 sa benzinskim motorom 1.2L sa 72 KS i Active opremom koja uključuje: ESP, klima uređaj, CD MP3, električne podizače stakala, električne retrovizore, maglenke i 4 zračna jastuka dostupan je po cijeni od 21.490 KM, dok je verzija sa dizelskim motorom 1.6 Hdi i Active nivoom opreme dostupna po cijeni od 26.000 KM.

Peugeot 301 nastao je iz 120 godina iskustva u kreiranju automobila. Prije lansiranja vozilo je prešlo 4.000.000 testnih kilometara i 2.500 kontrola kvaliteta. Kompaktna obiteljska limuzina proizvodi se u Vigu, najvećoj tvornici automobila u Španjolskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close