Peugeot 208 BlueHDi ostvario apsolutni rekord potrošnje goriva
2l/100km
OBJAVA: Srijeda, 6. svibnja 2015. 8:46
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: M.M.
Peugeot 208 BlueHDi
2

Peugeot 1.6 BlueHDi S&S pod nadzorom francuske organizacije UTAC (Union Technique de l’Automobile, du motocycle et du Cycle) ostvario je novi rekord u potrošnji goriva.

Peugeot 1.6 BlueHDi S&S pod nadzorom francuske organizacije UTAC (Union Technique de l’Automobile, du motocycle et du Cycle) ostvario je novi rekord u potrošnji goriva. Svojim rezervoarom čija je zapremina 43 litra, pređeno je 2.152 km sa prosječnom potrošnjom goriva od samo 2l na pređenih 100 km.

Test je urađen krajem travnja na testnoj stazi Belchamp u Francuskoj. Peugeot 208 BlueHDi vožen je 38 sati dok su se vozači iza upravljača smjenjivali nakon tri do četiri sata vožnje. Automobil je standardno opremljen sustavom start/stop, a prijenos snage obavlja se preko ručnog mjenjača s 5 stupnjeva.

Testirani Peugeot 208 je verzija "vrlo niske potrošnje goriva", dostupna kod ovlaštenih distributera, sa službenom kombiniranom potrošnjom goriva od 3,0 l na pređenih 100 km i niskom emisijom CO2 od 79 g/km. Model zauzima mjesto kao svjetski referentni pokazatelj za standardni model proizvodnje opremljen sa motorom sa unutarnjim izgaranjem.

Ovu verziju karakterizira prisutnost aerodnimičkog stražnjeg spojlera i usvajanje niskog otpora kotrljanja pneumatika. Ove vrijednosti su već izuzetne u kombinaciji sa dinamičkim kvalitetama novog Peugeota 208 koji je kompaktan, lagan i zabavan za voziti, te nudi potencijal da ide dalje.

''Peugeot 208 od lansiranja u našoj zemlji pokazao se kao ekonomični gradski automobil idealan za svakodnevnu vožnju u teškim uvjetima kakvi vladaju na našim cestama, što su prepoznali i građani BiH te su ovom modelu ukazali ogromno povjerenje. Sa motorima Euro 6 generacije, očekujemo da se pozicija lidera u ovom segmentu potvrdi“, izjavio je Danijel Despotović, direktor prodaje i marketinga, kompanije Vermont, generalnog uvoznika za Peugeot proizvode u BiH.

Novi Peugeot 208 na europskom tržištu pojavit će se u lipnju ove godine. Model nudi nove ekonomične i učinkovite Euro 6 benzinske i dizel motore. Na našem tržištu, Peugeot 208 bit će službeno predstavljen na jesen.

 

Komentari (2)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
gost
1. gost
prije 838 dan.
Ajde ti njega pajdo u zovnicu ili prema citluku natjeraj pa ces vidjeti kolika mu je potrosnja 7 l na 100 km.Kome mazete oci u 5 pa 90 vozi to davno ima audi A4 motor 110 ks 1,9 l potrosnja mu je 2,9 do 3,5 l na 100 km ima 15 godina od toga ali ne smije nigdje uzbrdice da bude inace potrosnja mu je 5,2 litra na 100 km prosjecna.   8|   8|   8|
+2
-2
0
FR
Chrome
gost
1.1. gost
prije 838 dan.
ma ja, đe će valjat auto ako ga švabo nije napravio, jel tako pajdo
+3
-0
0
UK
Firefox