Koncept

Ovo je novi Mercedes sa 800 KS

AutoMoto / Testovi | 08. 03. 2017. u 13:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački proizvođač predstavio je u Ženevi zanimljiv AMG GT Concept koji bi u produkcijskoj verziji trebao konkurirati modelu Porsche Panamera. Vizualno, automobil kombinira siluetu coupe limuzine, sa prednjim dijelom koji podsjeća na supersportski dvosjed AMG GT R.

Slično je i sa zadnjim dijelom vozila i ultratankim stop svjetlima. Kao i obično kada je riječ o konceptnim automobilima, dizajneri uvijek ubace neko ekstravagantno rješenje, poput vanjskih retrovizora koji umjesto ogledala imaju male kamere usmjerene pozadi.

Kod Mercedes-AMG GT Concepta ove kamere su izuzetno male i nalaze se na prednjim blatobranima. Iako je na taj način poboljšana estetika i aerodinamika vozila, ovo rješenje će vjerojatno biti odbačeno u korist klasičnih ogledala i retrovizora kada dođe na red projektiranje serijske verzije automobila.

Pored masivnog difuzora, zadnjim dijelom karoserije dominira velika, centralno postavljena trapezoidna cijev ispušnog sustava, koja automobilu daje dodatni sportski karakter.

Kada je riječ o pogonskom agregatu, Mercedes se odlučio za hibridni sustav koji se sastoji od 4.0 V8 bi-turbo benzinca, već viđenog u brojnim AMG modelima, i elektromotora. Kako kažu u proizvođaču, ukupna snaga pogonskog sustava iznosi čak 816 ks (600 kW), a prenosi se na sva 4 točka.

Zahvaljujući ovako moćnoj pogonskoj grupi, automobil je u stanju da do stotke stigne za oko tri sekunde. Sa druge strane, elektromotor omogućava da se automobil određeni broj kilometara vozi samo na struju, navodi B92.

U Mercedesu objašnjavaju da je novi koncept najava proširenja AMG GT obitelji, a buduća serijska verzija bi trebala dobiti oznaku GT4 i vjerojatno će imati motor skromnije snage.

Očekuje se da će glavni konkurent ovom automobilu, kada se pojavi u prodaji 2018., biti Porsche Panamera.

Kopirati
Drag cursor here to close