Poštivao znakove

Osmogodišnjak učio voziti na YouTube-u pa ukrao auto i otišao u McDonalds

AutoMoto / Flash | 14. 04. 2017. u 13:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Internet je prepun edukacijskih videozapisa i online tečajeva putem kojih možemo naučiti gotovo sve, no za neke stvari, poput učenja vožnje automobila, sam internet nije dovoljan te je potrebna i praksa.

No, primjer iz američke savezne države Ohio pokazao nam je da su putem interneta i bez prakse može naučiti i voziti automobil. Prema informacijama objavljenim na Foxu, jedan je osmogodišnjak, kada su njegovi roditelji zaspali, sjeo u očev automobil i sestru odvezao u McDonald's udaljen oko kilometar i pol od njihove kuće.

On je u automobilu stajao jer inače ne bi mogao doseći papučice gasa, kvačila i kočnice, a šokirani svjedoci koji su vidjeli ovog dječaka za volanom kažu kako je cijelo vrijeme poštivao ograničenje brzine i prometne znakova te tijekom vožnje nije počinio niti jedan prekršaj. Iako je put bio relativno kratak, dječak je bez problema prošao preko pruge i kroz raskrižje, a ljudi koji su ga vidjeli u automobilu odmah su pozvali policiju.

Dok je policija stigla u McDonald's dječak i njegova sestra već su pojeli hamburger, a u McDonald'su ih je vidio i obiteljski prijatelj koji je odmah obavijesti dječakovog djeda i baku.

Jacob Koehler, policajac koji je prvi došao u McDonald's rekao je za Fox 8 News kako mu je dječak rekao da je naučio voziti automobil gledajući videozapise na YouTubeu. Ovaj slučaj može biti poruka svim roditeljima da budu iznimno oprezni i skrivaju ključeve automobila od djece jer ovog puta samo srećom nitko nije ozlijeđen i izbjegnuta je potencijalno velika tragedija.

Kopirati
Drag cursor here to close