Poseban oprez

Oprez u prometu: Vjetar stvara snježne nanose, veći broj divljih konja na cestama

AutoMoto / Flash | 20. 01. 2017. u 06:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sporiji promet jutros je na putnim pravcima Ključ-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, zbog ugaženog snijega na kolovozu.

Zbog izrazito niskih temperatura moguće je mjestimično formiranje poledice na kolniku, a posebno na dionicama u planinskim predjelima, kao i mostovima i prilazima tunelima.

Ekipe putnih službi vrše posipanje, ali niske temperature usporavaju djelovanje posipnog materijala.

U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose. Na dionici Livno-Šuica vozačima se savjetuje poseban oprez, zbog većeg broja divljih konja na kolniku.

Apelira se na vozače da na put ne kreću bez odgovarajuće zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih prometnih nesreća, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na tim prijelazima tijekom dana prometuje usporeno.

Kopirati
Drag cursor here to close