Snijeg i led

Opet obustavljen promet na dionici Posušje-Blidinje

AutoMoto / Flash | 19. 01. 2017. u 09:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nepovoljne vremenske situacije, obustavljen je promet na dionici regionalnog puta R-419 Posušje-Blidinje.

Zbog snijega i sniježnih nanosa, obustavljen je promet za teretna vozila preko 7,5 tona na cestovnim smjerovima Sarajevo-Rogatica (preko prevoja Romanija) i Glamoč-Mlinište.

I na ostalim dionicama u Bosni upozorava se na zasnježen i mjestimično zaleđen kolovoz. U Hercegovini se vozi po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, uz povremeno jake udare vjetra.

Zbog jakog vjetra koji stvara snježne nanose skreće se pažnja i na ceste u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni. Ekipe putne operative nalaze se na terenu i interveniraju na svim dionicama gdje je to neophodno.

Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna na svim cestama.

Zbog lošeg stanja kolnika i čestih prometnih nesreća, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni smjer R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, zabranjen je promet za teretna vozila s prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktualni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tijekom dana prometuje usporeno.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close