Stanje na putevima

Opasne vrućine: Ako putujete tijekom, dana pravite češće pauze

AutoMoto / Flash | 28. 06. 2017. u 06:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini jutros se prometuje nesmetano i uz povoljne uvjete za vožnju.

Zbog visokih dnevnih temperatura, vozačima se savjetuje da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ako putuju tijekom dana, da prave češće pauze. Apelira se na sve sudionike u priopćuju (uključujući i pješake, bicikliste i motocikliste) da budu maksimalno oprezni i da poštuju prometne propise.

Vozače koji se kreću preko planinskog prijevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Zbog deminerskih radova, na dionici magistralnog puta M-6 Stolac-Ljubinje (od 05.30 do 13.30 sati) dolazi do povremenih polusatnih obustava prometa. Radovi na deminiranju izvode se danas od 08.00 do 16.00 sati i na regionalnom putu R-445 Visoko-Ilijaš, kod mjesta Donja Vratnica, gdje se također mogu očekivati povremene polusatne obustave.

Na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi prometuje se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo magistralne puteve: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-17 Konjic-Tarčin, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna. Tijekom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila na većini graničnih prijelaza, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close