Čeka se Ženeva

Novi Scenic iz Renaulta

AutoMoto / Testovi | 23. 02. 2016. u 16:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Internet je dospjela prva fotografija nove generacije motornog putničkog vozila modela Scenic, koji će službeno biti predstavljen na auto-salonu u Ženevi, 1. ožujka.

Nakon što je Renault objavio fotografije modela Megane karavan, otkriven je još jedan automobil ovog proizvođača koji će svjetsku premijeru imati na ženevskom salonu. Novi Scenic ima atraktivniji dizajn od prethodnika, kod kojeg je funkcionalnost imala prioritet nad izgledom.

Iako je zasnovan na novoj generaciji modela Megane, prednji dio Renaulta Scenic stilski više podsjeća na crossovere francuskog proizvođača (Captur, Kadjar), dok dizajnerske korene treba potražiti u pomalo zaboravljenom konceptu R-Space iz 2011., prenosi B92.

Poput Captura, i Scenic ima dvobojnu karoseriju. Na taj način Renault pokušava privući i mlađe kupce, ali i da onim probirljivijim ponudi više mogućnosti za individualizaciju.

U međuvremenu, Renault je objavio službene fotografije novog Scenica (na kojima je prikazan samo prednji i bočni dio vozila). Francuski proizvođač navodi da je prilikom razvoja Scenica 4. generacije želio kupcima ponuditi "potpuno nov, svjež pogled na kompaktni MPV segment".

Po prvi put na jednom Scenicu u ponudi je panoramski vjetrobran, poput onog na modelu Espace. U poređenju sa prethodnikom, novi model ima veće odstojanje od tla, dok su prepusti karoserije ispred prednje i iza zadnje osovine smanjeni. Istovremeno, povećana je širina vozila kod točkova.

Tehnički detalji (i fotografije zadnjeg dijela automobila i enterijera) bit će dostupni 1. ožujka, kada će se održati službena premijera Scenica 4.

Kopirati
Drag cursor here to close