Novi Renault Megane Grandtour: Spoj dinamičnosti i elegancije
najširi trag u segmentu
OBJAVA: Petak, 4. ožujka 2016. 8:52
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: M.M.
Megane GrandtourMegane GrandtourMegane GrandtourMegane Grandtour
0
Megane Grandtour
Megane Grandtour
Megane Grandtour
Megane Grandtour

Na krilima atraktivne berline Renault predstavlja Novi Megane Grandtour, koji uspješno spaja dinamičnost i eleganciju.

Model Megane Grandtour reflektira dojam vrlo visoke kvalitete, posebno sa svojom fit linijom, ali i završnim tretmanom na svim sekcijama.

Karakteristični svjetlosni potpis nove game Renault automobila nasljeđuje i Grandtour sa oblikovanim svjetlima u C formi sprijeda sa LED PURE VISION tehnologijom i Edge Light tehnologijom na stražnjem kraju sa elegantnim 3D efektom.

Pedantno skrojeni vanjski dizajn s naglaskom na dinamičnosti i eleganciji donosi dužinu od 4.626 mm (+67 mm u odnosu na prethodni model), rastegnuti međuosovinski razmak od 2.712 mm (+11 mm) i smanjenu visinu od 1.449 mm (-20 mm). Istovremeno, sa povećanjem traga kotača (+47 mm naprijed, +39 mm straga) novi Megane Grandtour nudi najširi trag u segmentu.

Pažljivo dizajnirana i ergonomski poboljšana kabina

Kabina kod novog Megana Grandtour odiše svježinom, prvenstveno orijentiranom ka vozaču. U usporedbi s prethodnikom vozačka pozicija je ergonomski poboljšana. Svi high-tech elementi (Head-Up display u koloru, instrument ploča sa TFT 7-inčnim ekranom, R-Link 2 sustav s multimedijskim ekranom veličine 8,7 inča) su dizajnirani za jednostavniju svakodnevnu upotrebu.

Konfiguracija kontrola pozicionirana je u obliku slova L, a vozaču su stavljene na dohvat ruke.

Visoka završna obrada, odmjereni kromirani umeci i visokokvalitetni materijali dodatno povećavaju udobnost putovanja. 

Uzorna fleksibilnost

Novi Megane Grandtour nudi prtljažnik zapremine od 580 litara (521 dm3 VDA) i modularnost prostora izuzetno jednostavnu za korištenje.

Nivo podnice moguće je nivelirati u dvije razine. Kada se podnica nalazi u gornjem položaju to olakšava utovar glomaznijih predmeta i ujedno ostavlja prostor zapremine od 50 dm3 VDA ispod nje.

U oba boka prtljažnika pozicionirane su dodatne kutije za odlaganje manjih predmeta, a kukice na bokovima omogućavaju praktično odlaganje vrećica. Podnicu je moguće podijeliti i organizrati u dva razdvojena odjeljka, kako bi se spriječilo klizanje prtljage, dok je pokrov prtljažnika moguće potpuno smotati kako bi se olakšao utovar.

Takođe, Megane Grandtour četvrte generacije donosi najduži utovarni prostor u segmentu nudeći dužinu od skoro 2,8 metara uz praktično preklapanje suvozačevog sjedišta i odvojeni djeljivi naslon zadnje klupe u omjeru 60:40.

Istovremeno, komfor za putnike na zadnjoj klupi takođe privlači visokim standardima prostora i udobnosti. Naime, položaj sjedenja i udobnost straga su revidirani. Raspoloživi prostor za noge putnika od 216 mm je među najboljima u segmentu, dok je kut naslona klupe povećan sa 25° na 27° pružajući bolje držanje tijela i posljedično veću udobnost. 

Sve je jednostavno podređeno ležernoj upotrebi u svakodnevnom korištenju.  

Tehnologija bez premca u kompaktnoj klasi

Renaultovi visoko postavljeni standardi opremljenosti odrazili su se i na Novi Megane Grandtour. Prednosti dolaze od modularne CMF/CD platforme, koja je oslobodila prostor za uvoz napredne tehnologije koja se obično nalazi u višim segmentima. Kao rezultat toga, Megane Grandtour je opremljen nizom tehnologija jedinstvenih u matičnoj tržišnoj niši:

• Personalizacija povezivosti: kontrolni centar multimedije R-Link 2 sa 7-inčnim položenim ili 8,7-inčnim vertikalnim ekranom 

• Užitak u vožnji: jedinstvena 4Control šasija kod GT verzije za preciznije u suverenije upravljanje

• Individualnost: kontrolna ploča sa podesivim TFT ekranom u sedam boja i povezanost sa Multi-Sense tehnologijom

• Sigurnost: Head-Up ekran plus napredni asistenti u vožnji

Opsežan izbor motora od 90 do 205 KS

Za novi Renault Megane Grandtour i Grandtour GT Line, Renault je pripremio posljednju gamu Energy agregata snage od 90 do 205 KS, uključujući i hibridnu verziju, koja će biti dostupna od 2017. godine.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.