Novi Megane uskoro na bh. tržištu
hi-tech vozilo
OBJAVA: Srijeda, 24. veljače 2016. 16:12
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: M.M.
Renault MeganeRenault MeganeRenault MeganeRenault Megane
0
Renault Megane
Renault Megane
Renault Megane
Renault Megane

Dolazi nebrušeni dijamant hi-tech tehnologije, vrhunske upravljivosti i nenadmašnog komfora u kompaktnoj klasi

Nakon 6,6 milijuna prodanih vozila u 50 država od 1996. godine kada je Renault lansirao kompaktnog nasljednika modela Renault 19, dolazi četvrta generacija Meganea koja puca od hi-tech tehnologije, vrhunske upravljivosti i nenadmašnog komfora u kompaktnoj klasi.

Megane četvrte generacije postavlja nova pravila i podiže letvicu kvaliteta u sam vrh u svom segmentu.

Bliskost sa vozilima iz višeg segmenta

Upečatljiva karoserija sa dužinom od 4,36m (+6,5 cm), širinom od 1,81m (+2 cm) i visinom od 1,45m (-2,5 cm), pokazuje skladne i izazovne proporcije u kompaktnoj klasi. Prostor za zavidan međuosovinski razmak od 2,67m i prošireni trag kotača za 4,5 cm, službeno referentnoj točki u kompaktnoj klasi, oslobodila je nova modularna CMF C/D platforma premijerno razvijena za model Espace, a zatim dodijeljena Talismanu i Kadjaru, koji najbolje demonstriraju Meganov dojam i bliskost sa vozilima iz D segmenta.

Stilski ukrasi poput širokih i isklesanih bokova, inspirativna svjetlosna tijela sa C oblikom sprijeda i rastegnutom formom odzada po uzoru na Renaultovu krstaricu Talisman, te aerodinamična karoserija kao jedan od imperativa u razvoju ovog modela, prvi su stup Meganeove odvažnosti i nesvakodnevne elegancije u kompaktnoj klasi!

Koliko su majstori dizajna bili inspirativni izvana, toliko su vanjski identitet i ukrase spretno i povezano prenijeli i na enterijer. No, snaga novog Megana leži ujedno i u premiumskoj završnoj obradi materijala, čime Renaultov kompakt postavlja nova pravila i podiže letvicu kvaliteta u sami vrh u svom segmentu.

Potvrda stiže i u vidu vertikalno pozicioniranog 8-inčnog ekrana osjetljivog na dodir, grijača u volanu i masažera u sjedištima koje Megane nasljeđuje iz automobila iz višeg i luksuznijeg automobilskog razreda, te ih nesebično donosi u svoj matični segment.

Snaga modularne platforme je nepresušna, s obzirom da Meganeu osigurava najviše prostora za koljena na zadnjoj klupi kao i jedan od najizdašnijih prtljažnika u segmentu.

Efikasni i ekonomični agregati Energy generacije

Renaultova vojska inženjera nije niti u pogledu pogonskih jedinica bila ravnodušna, a svi agregati su odmjereni i prilagođeni visokim standardima ekološke norme i niske potrošnje goriva.

Nova generacija agregata izgrađena je na tehnologiji koju Renault znalački razvija već pune četiri desetljeća u Formuli 1 i spretno je pomiruje u cestovnim vozilima, uključujući ujedno i Novi Megane.

Njegovih šest Energy agregata oplemenjenih turbo punjačima razvijaju snagu od 90 do 205 KS, a svojom ''širinom'' ispunjavaju sve potrebe kod vozača, od kultiviranog rada, elastičnosti u razvoju snage i obrtnog momenta, do jako niske potrošnje.

Seriju unaprijeđenih ručnih mjenjača Renault će nastaviti da nadopunjuje sa naprednom EDC mjenjačkom kutijom sa dvostrukim kvačilom.

Nesebično opremljen naprednom tehnologijom

U skladu sa novim korporativnim sloganom Renault Grupe ''Passion for life'', Novi Megane upražnjava visoku tehnologiju iz viših segmenata za olakšano korištenje u svakodnevnoj vožnji i stoga je izuzetno poseban u kompaktnoj klasi, koja uglavnom nije na takvom stadiju napretka.

Aktivni tempomat sa radarom ACC, sustav za kontrolu mrtvog kuta, Park assist ''slobodne ruke'', upozorenje na prekoračenje brzine sa prepoznavanjem prometnih znakova i Head-up display, glavni su nositelji tehnološkog arsenala koji će budućim vlasnicima dozvoliti da budu u korak sa tehnološkim napretkom i da uživaju u vožnji koristeći sve prednosti moderne tehnologije.

Novi Megane je prvi kompaktni automobil koji posjeduje 4Control šasiju sa četiri upravljiva kotača, nudeći nenadmašnu upravljivost i preciznost u vožnji, dok sa sustavom Multi-Sens, koji se već etablirao u modelu Espace, pruža vrhunac vožnje ujedinjuje na bezbroj načina sve dostupne tehnologije pod jedan ''krov'' kako bi putnici u vozilu beskrajno uživali.

Četvrta generacija Meganea tržišno će biti komercijalizirana već idućeg mjeseca.

Tradicionalno bogata serijska oprema u četiri osnovna nivoa opremljenosti: Life, Zen, Intens i Bose, zatim dvije linije opreme GT line i GT, te mnoštvo opcijskih stavki, probudit će novi elan u kompaktnoj klasi, koja nakon dužeg perioda dobiva nebrušeni dijamant hi-tech tehnologije, vrhunske upravljivosti i nenadmašnog komfora.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.