SUV

Novi korejski SUV

AutoMoto / Testovi | 21. 02. 2015. u 18:55 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi pod-kompaktni crossover imat će europsku premijeru na auto-salonu u Ženevi, početkom ožujka, a u prodaji će se naći u svibnju 2015. SsangYong će pojačati konkurenciju u rastućem B segmentu crossover vozila modelom Tivoli koji će poslije Južne Koreje biti predstavljen i na "starom kontinentu".

Ime modela pozajmljeno je od talijanskog gradića Tivoli, koji se nalazi u blizini Rima a, kako kaže korejski proizvođač, odabrano je zbog "bogatog kulturnog naslijeđa i ljepote" ovog mjesta.

Nekada poznat po SUV modelima kontroverznog dizajna, SsangYong se ovog puta potrudio da kupcima ponudi automobil privlačnog, ali nepretencioznog izgleda, kako bi privukao što širu ciljnu grupu, objavio je B92.

"Tivoli je namijenjen svima onima koji cijene praktičnost i udobnost. Želja nam je da privučemo potrošače kojima je stil bitan koliko i forma i funkcija automobila", kažu u korejskom proizvođaču. Novi crossover bit će dostupan sa dva motora, 1.6 litarskim benzincem i dizelašem iste zapremine.

Standardno, snaga se prenosi na prednje kotače, a od srpnja 2015. u ponudi će biti i opcija sa pogonom 4x4. Više tehničkih detalja bit će poznato u ožujku, poslije ženevske premijere ovog modela.

Kopirati
Drag cursor here to close