Sarajevo

Nove mjere: Zabrana prometa za teretnjake i vozila starija od 2006.godine

AutoMoto / Flash | 29. 12. 2015. u 15:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od srijede, 30. prosinca u ponoć stupit će na snagu izmjene i dopune Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Županiji Sarajevo. To podrazumijeva zabranu korištenja automobila čiji motori imaju normu manju od eura 3 kao i pojačane kontrole koje će vršiti službenici MUP-a.

''Ovo se ne odnosi na vozila policije, inspekcije, ministarstva obrane, javnog gradskog prijevoza, vozila s diplomatskim tablicama i vozila hitnih intervencija (hitna pomoć i vatrogasci)'', navode iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP Županija Sarajevo.

Mjere uključuju i zabranu prometa za teretna motorna vozila, ukupne mase više od 3,5 tone, na potezu od Otoke do Baščaršije u oba smjera, izuzev od 10.00 do 15.00 sati i od 00.00 do 06.00 sati.

Mjere se ne odnosi na vozila javnog gradskog prijevoza, javnih komunalnih poduzeća, vozila hitnih intervencija i dostavna vozila za prehrambene proizvode. Za vrijeme zabrane prometa neophodno je postaviti znakove zabrane na ulicama i prilazima ugroženom području.

Zaključak kojim se utvrđuju Izmjene i dopune Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Županiji Sarajevo usvojila je Vlada Županije Sarajevo na sjednici 24. prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close