M4 CS

Nova mrcina iz BMW-a - do stotke za 3,9 sekundi!

AutoMoto / Flash | 20. 04. 2017. u 06:56 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za one kojima standardna izvedba nije bila dovoljno sportska, potentniji i još sportskiji BMW M4 do sada se mogao naručiti s paketom Competition od 450 KS (samo 700 primjeraka) ili kao M4 GTS s okruglo 500 KS.

Odlaskom s tržišta, M4 GTS sada mjesto ustupa novoj posebnoj izvedbi M4 s oznakom CS koja će odmah nakon salona u Šangaju, na tržištu startati također u ograničenom broju primjeraka (BMW zasad ne navodi tu brojku) i samo do sredine iduće godine, piše Jutarnji list.

Riječ je baš kao i kod GTS izvedbe o snažnijoj i olakšanoj izvedbi standardnog bavarskog M metka, a konkretne brojke iznose plus 29 KS i 50 Nm i minus 32 kilograma ili točno 460 KS i 600 Nm, koliko sada postiže 3,0-litreni TwinTurbo redni šestak. Manja masa, pritom, postignuta je obilatim korištenjem ugljičnih vlakana i to na krovu, stražnjem spojleru, difuzoru, prednjem spliteru i vratima.



Performanse su zahvaljujući većoj snazi i manjoj masi sada još impresivnije pa M4 CS do 100 km/h iz stajanja hita za 3,9 sekundi i vozi sve do 280 km/h, dok je 7-stupanjski mjenjač s dvije spojke koji snagu isporučuje na stražnju osovinu tek minimalno prilagođen track-day vožnji (ručni mjenjač neće biti ponuđen).



Nadalje, opsežne dorade su zahvatile i ovjes, sada s tvrđim amortizerima i oprugama te kočnice, koje su sada karbonsko keramičke sa šesteroklipnim kliještima sprijeda i četveroklipnim straga lakiranim u zlatnu boju. Usto, BMW M4 CS sada vozi na 19 colnim naplacima, sprijeda i 20 colnim straga u DTM stilu.



Treba napomenuti da ispušni sustav s četiri okugla završetka nije doživio izmjene, no nije ni serijski već s modela M4 Competition. Iz BMW-a navode vrijeme postignuto na Ringu od 7 minuta i 38 sekundi što je deset sekundi sporije od GTS izvedbe i na razini Porschea Carrere S. Kupci ovog posebnog BMW-a M4 na izbor će imati nekoliko posebnih boja, poput Lime Rock sive, Alpine bijele, San Marino plave, Sapphire crne i Frozen tamno plave, a cijena je već sada poznata: BMW M4 s povijesnom oznakom CS u njemačkoj stoji 116.900 eura.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close