Owen Gildersleeve

Napravio Nissan Juke od papira - u prirodnoj veličini

AutoMoto / Flash | 06. 11. 2015. u 13:14 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U čast Nissanovim japanskim korijenima i nadahnut prvim koracima dizajna svakog automobila, prenošenju zamisli na komad papira, umjetnik Owen Gildersleeve ručno je izradio detaljnu repliku Jukea od papira u prirodnoj veličini.

Projekt je realiziran u sklopu proslave Jukeove pete godišnjice postojanja i prvog mjesta na tržištu u segmentu, sa više od 700.000 prodanih primjeraka. Owen Gildersleeve je umjetnik iz Velike Britanije koji radi s papirom i napravio je Origami Juke u prirodnoj veličini.

Za stvaranje skulpture koja prikazuje i najsitnije detalje Owenu je bilo potrebno više od 200 radnih sati i više od 2000 listova papira.

Origami Juke krase jednake odvažne linije, poput blatobrana, svjetala i prednje maske, kojima stvarni model duguje svoj prepoznatljivi karakter.

''Bio je ovo odličan projekt. Vrlo naporan, ali me ispunio osjećajem zadovoljstva. Ova slavljenička skulptura sjedinjuje mnoštvo utjecaja, poput tehnike origamija, upotrjebljene u čast Nissanovim japanskim korijenima. Upotreba tolikih listova papira za stvaranje cijelog modela predstavlja tisuće ljudi koji su pomogli pretvoriti Nissan Juke u stvarnost i tisuće radnika u tvornicama u Velikoj Britaniji koji to rade svakoga dana, rekao je Owen Gildersleeve.

Juke, koji se proizvodi u Nissanovoj tvornici u Sunderlandu, ove je godine proslavio svoj peti rođendan. Od prvih isporuka u listopadu 2010. samo je u Velikoj Britaniji prodano više od 150.000 primjeraka, dok je ukupno u Europi prodano više od 700.000 primjeraka, što ga čini najprodavanijim kompaktnim crossoverom na kontinentu.

Origami Juke predstavljen je u vrijeme Svjetskih dana origamija koji se obilježavaju širom svijeta između 24. listopada i 11. studenog.

Kopirati
Drag cursor here to close