dajte mu volan

Na upražnjeno mjesto u Mercedesu aplicirao najlošiji vozač u povijesti

AutoMoto / AutoMoto Sport | 09. 12. 2016. u 15:10 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mercedesu se hvale da postoji ogroman interes za upražnjeno mjesto nakon odlaska svjetskog prvaka Nice Rosberga u mirovinu, što i ne čudi. 

Svjetski su prvaci, imaju najbolji bolid, nimalo ne čudi što se i najbolji nude, a sasvim je logično da se dodvoravaju i oni nešto manje dobri..., točnije najgori. 

Da skratimo, Taki Inoue želi natrag u Formulu 1!

Tko? Poznavatelji Grand Prix folklora to neće upitati, a za vas koji to niste, evo par podataka zbog kojih je Japanac sam sebe proglasio najgorim koji je ikada odvezao F1 utrku.

Startao je 18 Grand Prixa, o čemu velika većina ljudi može samo sanjati, no nije ostao zapamćen po rezultatima. 

Scena koja je obilježila njegovu karijeru zabilježena je na VN Mađarske 1995. kada ga je, dok je napuštao bolid u dimu, udarilo medicinsko vozilo.... i to ne bilo kakvo - češka Tatra za koju biste najmanje poželjeli da vas pokosi. 

Prethodno tomu, na VN Monaca, ponovno je bio sudionik prometne i ponovno ga je pokupilo medicinsko vozilo - Renaultov akrobata Jean Raganotti nije očekivao da će nakon treninga njegov Footwork zateći kako ga kamion vuče u boks. 

Muku je mučio s kilogramima, bio je vidno netalentiran, a sve to plaćala je japanska vlada - njegov tadašnji sponzor. 

Danas su mu 53 godine, a teško da je poput starog vina. Ne znamo što Mercedes, kojem se Taki obratio putem Twittera, uopće čeka...

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close