Na graničnim prijelazima čeka se do dva sata
Gužve
OBJAVA: Ponedjeljak, 17. srpnja 2017. 11:26
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Gabela Polje kolona 2017
0

Na izlasku iz BiH na tri granična prijelaza čeka se od jednog do dva sata

Na graničnim prijelazima Doljani, Izačić i Gabela-Polje na izlazu iz Bosne i Hercegovine čeka se od 60 do 120 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima pojačana je frekvencija vozila, a zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćili su iz Informativnog centra BIHAMK-a.

Povoljni uvjeti za vožnju karakteriziraju u ponedjeljak prometnu situaciju u BiH. Vozače teretnih vozila Iz BIHAMK-a mole da se, kada iza sebe primijete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz prometa, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Na cestama s aktualnim radovima postavljena je privremena prometna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajaju se magistralni ceste: Donji Vakuf-Travnik, M-18 Vogošća-Sarajevo, M-17 Vrapčići-Mostar, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Iz BIHAMK-a podsjećaju vozače da prije polaska na putovanje provjere posjeduju li svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati valjanu putovnicu za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Ukoliko se ne putuje vlastitim vozilom, a vlasnik vozila nije nazočan, neophodno je posjedovati dozvolu za upravljanje tuđim vozilom u inozemstvu.

Zbog brojnih upita građana, BIHAMK napominje da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasle osobe i dalje moguć samo s osobnom iskaznicom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati putovnicu.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.