Ulaz u Hrvatsku

Na GP Ivanica se čeka sat vremena

AutoMoto / Flash | 05. 07. 2017. u 11:56 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu Bosne i Hercegovine povoljni su uvjeti za vožnju i umjeren promet vozila karakteriziraju u srijedu prometnu situaciju.

Povećan je broj motociklista i biciklista, tako da se apelira na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da poštuju prometne propise.

Vozačima teretnih vozila skreće se pozornost da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz prometa kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Na GP Ivanica nema dužih zadržavanja na izlazu iz BiH, ali se na ulazu u Hrvatsku čeka oko sat.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Parlament i granični prijelazi

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Senad Šepić (Klub poslanika Nezavisni blok) je na današnjoj sjednici pitao predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH što je urađeno u pripremi zajedničke sjednice s Vladom Hrvatske u vezi s rješavanjem gužvi i zastoja na graničnom prijelazu u Unsko-sanskom kantonu i prekategorizacije triju malograničnih prijelaza u granične prijelaze za međunarodni saobraćaj ljudi i robe.

''Molim vas da iskoristite ovu priliku, zajedničku sjednicu s Vladom Republike Hrvatske, da ovo uvrstite na dnevni red i da informirate parlament i javnost BiH o konačnom rješavanju ovih pitanja'', kazao je Šepić.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je, odgovarajući na ova pitanja, kazao da su ona uvrštena u dnevni red zajedničke sjednice s Vladom Republike Hrvatske koja će biti održana 7. Srpnja, piše Fena.

Što se tiče razmatranja u oblasti prometne infrastrukture, Zvizdić je kazao da će biti otvoreno i pitanje koje je već ranije pokrenuo ministar Ismir Jusko, a to je pitanje stavljanja u funkciju prekograničnih željezničkih prijelaza i u funkciju unske pruge.

Kopirati
Drag cursor here to close