Mostarske vozače ne zanima novi zakon
Sigurnost prometa
OBJAVA: Četvrtak, 16. veljače 2017. 15:08
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.S.
Brato Tipka Mobitel Automobil
2

Akcija je provedena vizualnim praćenjem i evidentiranjem vozača u gradu Mostaru

AMK Mostar je proveo akciju kontrole poštivanja odredbi izmjena novog zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Akcija je provedena na više lokacija u gradu Mostaru i trajala je dva dana. Usmjerena je bila na vezivanje sigurnosnog pojasa u vozilu i korištenje mobilnih telefona od strane vozača motornih vozila.

Prvi dan akcije je bio 13. veljače 2017. dok još nisu stupile na snagu izmjene zakona, a drugi dan akcije je bio 15. veljače 2017. tj. prvi dan stupanja i primjene izmjena zakona.

Akcija je provedena vizualnim praćenjem i evidentiranjem vozača u gradu Mostaru. Usporedbom rezultata nakon akcije došlo se do sljedećih podataka.

Prvi dan akcije je od evidentiranih 150 vozača samo ih je 15 koristilo sigurnosni pojas (10 %), a drugi dan od evidentiranih 150 vozača samo 60 vozača je koristilo sigurnosni pojas (40%). Ipak je evidentan porast korisnika pojasa nakon povećanja kazni za prekršitelje zakona.

Zanimljivo je da od evidentiranih 20 vozača taxi vozila u oba dana niti jedan vozač nije koristio sigurnosni pojas za vezivanje.

Po pitanju korištenja mobitela u vožnji, prvi dan od evidentiranih 100 vozača 56 ih je koristilo mobitel tijekom vožnje. Drugi dan od evidentiranih 100 vozača 53 su koristili mobitel tijekom upravljanja vozilom.

Zaključak dvodnevne akcije provedene u gradu Mostaru je da vozači u velikom broju se ne pridržavaju Zakona o sigurnosti prometa na cestama i ne mare na nove više kazne koje su predviđene u istom zakonu.

Komentari (2)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Ante Tomic
1. Ante Tomic
prije 220 dan.
Ne zanima nit' policiju! Jutros malo prošetao po gradu... sreo policijsko auto, nitko nije bio vezan u njima! Pa ako se oni ne pridržavaju, zašto bi itko drugi?
+31
-1
2
BA
Chrome
Bojke NOface
prije 219 dan.
Nije ni cudo sto raja bjezi iz drzave
+1
-2
3
AT
Chrome