Karting 'Speed Extreme'

Mostar dobiva najmoderniju i najjeftiniju stazu u regiji!

AutoMoto / Flash | 05. 06. 2014. u 17:04 S.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar će ove subote dobiti pravu karting arenu, prvu indoor stazu u Bosni i Hercegovini i svakako najjeftiniju u ovom dijelu Europe!

Karting arena 'Speed Extreme' Mostar svečano se otvara ove subote. Arena se nalazi u okviru Shopping centra Bingo Mostar na putu M-17, a svečano otvaranje počet će u subotu u podne.

Voditelj programa na otvaranju bit će popularni glumac Emir Hadžiahafizbegović, a brojni posjetitelji mogu sudjelovati i u utrci u kojoj je glavna nagrada Samsung Galaxy S5.

Da će otvaranje biti pravi spektakl govori i to da će prvi u karting sjesti profesionalni penjač Salih Mulaosmanović koji će u vozilo ući spustivši se – s krova Arene!

Ipak, sam spektakl na otvaranju samo će biti uvod u spektakularne mogućnosti koju pruža Karting arena. Ljubitelji oktanskih sportova, adrenalina ali i “obične” rekreacije ne moraju više odlaziti u veće gradove regije, jer će sve imati ovdje.

Dugačka staza s 11 krivina ali i dugačkim pravcima za razvijanje brzina zadovoljit će i ljubitelje utrkivanja i one koji se samo žele “isprazniti”.

Također, postoji i odvojena staza za djecu, dugačka 80 metara s dva manja mini-bolida.

No ono što će, zapravo, privući najveći broj posjetitelja jesu – cijene. Naime, minuta vožnje košta jednu marku, što je usporedbi s ostalim karting stazama u regiji prava sitnica! Možda 10 minuta vožnje za nekoga zvuči kratko, no u malim, ali snažnim bolidima to je dovoljno vremena. Vjerujte nam na riječ, jer – isprobali smo.

“Ono što smo željeli postići je da bude pristupačno svima, da se u vožnji okušaju organizirane grupe i pojedinci, profesionalci i amateri. Također, željeli smo postići i socijalni efekt, da se mladi puni energije dolaze tu prazniti, a ne da ‘divljaju’ po ulici. Karting je za to idealan, jer pruža sasvim dovoljnu dozu adrenalina, ali opet je sigurno okružje”, kazao je za Bljesak.info direktor i vlasnik Karting arene “Speed Extreme” Mostar Zlatko Vejzović, a na njega se nadovezao menadžer arene Haris Behram.

“Ono što je najveća značajka Karting arene je njena jedinstvenost. Osim same staze imamo puno popratnih sadržaja, kao što je kafić s pogledom na stazu. Stoga je ovo idealno i za team building i već smo dobili dosta upita na tu temu”.

Dugačkom stazom u novim Hondinim bolidima koji mogu ići i do 60 kilometara na sat u prvih nekoliko mjeseci jurit će isključivo rekreativci, a onda će Karting arena “Speed Extreme” ugostiti i profesionalne vozače kartinga.

No, da će i dotad biti sve na profesionalnoj razini govori i podatak da će svakome vozaču koji se oproba, pravi profesionalni uređaj mjeriti vrijeme i ispisati ga na velikom ekranu! Da se uistinu radi o modernom i jedinstvenom kompleksu na ovim prostorima uvjerili smo se iz prve ruke…

Karting arena u brojkama

5 – bolida za utrke
2 - bolida za djecu
270 – kubikaža bolida
9 – konjskih snaga razvijaju bolidi
60 – km na sat brzina koju mogu dosegnuti
400 – dužina staze u metrima
80 – dužina dječje staze u metrima
11 - krivina

Kopirati
Drag cursor here to close