Mate Rimac: Ne mogu vjerovati koje se sve gluposti pišu
Nesreća sa Concept_One
OBJAVA: Petak, 16. lipnja 2017. 11:20
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.K
Mate Rimac: Ne mogu vjerovati koje se sve gluposti pišu
0

„Prevrnuo se na travu? Vozio 66 km/h? Auto je letio 300 metara horizontalno i 10 m visinske razlike. Nakon prvog leta je prvo pao na asfalt na cestu 10 m ispod (visinske razlike) mjesta ispaljenja.

Nesreća u kojoj je Richard Hammond, legendarni voditelj Top Geara, a trenutačno emisije The Grand Tour, razbio Rimac Concept_One još uvijek privlači pažnju medija. Nakon izlijetanja s ceste automobil se zapalio, ali je voditelj uspio na vrijeme izaći te se za manje od 24 sata javio obožavateljima iz bolnice, piše Autopress.

Jeremy Clarkson priznao je kako se jako zabrinuo za svog kolegu i prijatelja, a procijenio je da je brzina prije nesreće bila oko 120 mph (195 km/h). Gledajući snimku jednostavno je zaključiti kako se Richard Hammond malo zaigrao. Nakon što je prošao cilj, dodao je gas, ali je pritom vjerojatno zaboravio kako se nalazi za upravljačem vjerojatno najbržeg sportskog automobila na svijetu.

Premda je iznimno iskusan, Rimac Concept_One ima toliko brutalna međuubrzanja da ga nije uspio ukrotiti. Točan uzrok nesreće još uvijek se istražuje. Obzirom da su se u brojnim medijima počele pojavljivati razne špekulacije o uzrocima nesreće, oglasio se i Mate Rimac, putem Facebooka, čiju izjavu prenosimo u cijelosti. 

„Prevrnuo se na travu? Vozio 66 km/h? Auto je letio 300 metara horizontalno i 10 m visinske razlike. Nakon prvog leta je prvo pao na asfalt na cestu 10 m ispod (visinske razlike) mjesta ispaljenja. Brzinu još neću iznositi ali ne mogu vjerovati koje se sve gluposti pišu od ljudi koji ili nemaju pojma, ili su slijepi ili samo zlobni“, napisao je Mate Rimac.

Nadamo se da će se ovime stati na kraj nestručnim analizama u kojima se napada Rimac Concept_One, a i Mate Rimac osobno. Naime, pojedini domaći mediji krenuli su s navodno stručnim ‘tehničkim analizama’ automobila Rimac Concept_One u kojima se svim silama trude pronaći mu manu i time omalovažiti uspjeh mladog hrvatskog izumitelja i poduzetnika, a pritom, nažalost, demonstriraju elementarno nepoznavanje zakona fizike. Klasičan hrvatski jal na tuđi uspjeh tako je proradio potpuno nestručno i neutemeljeno.

Isti pritom zaboravljaju kako ista ta tvrtka iz Svete Nedjelje uspješno surađuje s Aston Martinom, Koenigseggom, nastupa na Pikes Peaku..

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.