oprez

Loši uvjeti za vožnju, pojačane kontrole posjedovanja zimske opreme

AutoMoto / Flash | 06. 01. 2017. u 13:19 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nestabilne vremenske situacije i loših uvjeta za vožnju u Bosni i Hercegovini, pojačana je kontrola posjedovanja zimske opreme za sva motorna vozila, a policija isključuje vozila koja nemaju zimsku opremu. To se posebno odnosi na dionice preko planinskih prevoja.

Zbog snijega i sniježnih nanosa potpuno je obustavljen promet na putevima Tomislav-Grad-Prozor i Rakitno-Blidinje, dok je na području cijelog Livanjske županije zabranjen promet za vozila preko 7,5 tona.

Na autoputu A-1 Zenica-Tarčin prometuje se uz ograničenje brzine od 60 km/h. Vozači se upozoravaju na mjestimično jače udare vjetra, kao i na poledicu. Ekipe putnih službi nalaze se na terenu, ali je zbog izrazito niskih temperatura usporeno djelovanje posipnog materijala.

Do sutra (07.01.) do 24 sata, zbog pravoslavnog Božića, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Granični prijelaz Deleuša (Bileća-Nikšić, Crna Gora) zatvoren je za teretna vozila, dok je zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj na GP Izačić također obustavljen promet teretnih vozila.

S obzirom da je na području Crne Gore, na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić, zabranjeno kretanje za teretna vozila s prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum.

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Velika Kladuša na izlazu iz BiH čeka se oko 1 sat, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog aktualnih radova na području Hrvatske, tokom dana usporeno se prometuje na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close