Lykan Hypersport

Libanonska jurilica 'uhvaćena' u Zagrebu

AutoMoto / Flash | 08. 07. 2014. u 16:34 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Vozili smo se prema Jankomiru kad je ‘to’ prošlo kraj nas. Izgledao je nestvarno. Pokušali smo ga pratiti, ali nismo imali šanse", rekao je čitatelj 24sata koji je u subotu predvečer na Ljubljanskoj aveniji u Zagrebu uslikao pravo čudovište.

Riječ je u Lykan Hypersportu koji proizvodi libanonska tvrtka W Motors. Nevjerojatna jurilica proizvedena je dosad u samo sedam primjeraka, a stoji 19 milijuna kuna.

U Zagrebu vozi s prijenosnim registarskim pločicama ZG PP-196, koje su u vlasništvu tvrtke Rimac automobili, poznate po električnoj jurilici Rimac Concept One.

- Ha, ha, nemam ja toliko novca da bih si ga kupio. Nije moj. Ali da, Lykan se nalazi kod nas u tvrtki. Nažalost, o projektima i prototipovima na kojima radimo za druge kompanije ne smijem vam govoriti - zagonetno je rekao Mate Rimac za 24sata, koji nije rekao je li on vozio Lykan Hypersport.

Riječ je o jednom od najskupljih automobila ikad proizvedenih s osnovnom cijenom od 19 milijuna kuna. Libanonci su dosad proizveli sedam prototipova, a šuška se da će napraviti samo 25 komada. Dosad su primili više od 100 narudžbi.

Lykan Hypersport ima 770 konjskih snaga, do 100 kilometara na sat iz mjesta ubrza za samo 2,8 sekundi, a kazaljka će se zaustaviti na 390 kilometara na sat. I to virtualna kazaljka na hologramskom displayu, prvom takvom u povijesti autoindustrije.

Osim toga, Lykan u svjetlima ima 420 dijamanata od 15 karata, a kupac može birati i vrstu dijamanata.

Kopirati
Drag cursor here to close