pješaci te pretječu

Lewis Hamilton stazu za VN Monaca testirao u Smartu!

AutoMoto / Flash | 23. 05. 2017. u 22:14 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

VN Monaca jedna je od onih utrka Formule 1 koje imaju prestižan karakter. Iako ova staza pruža ponajmanje prostora za manevar pilota u bolidima, ona je oduvijek bila neka vrst verifikacije za najbolje u Formuli 1, bez obzira jesu li na kraju sezone osvojili i ukupni poredak ili ne.

Za Mercedesova vozača Lewisa Hamiltona (32), koji ove sezone imam sasvim ozbilnje namjere po pitanju naslova prvaka svijeta, VN Monaca je domaća utrka, budući da tamo službeno živi.

Kako se ova staza u potpunosti sastoji od javnih ulica, vrlo ju je teško testirati. Za svaku utrku staza se postavlja tako da ulice jednostavno budu zatvorene za javni promet, te se onda pristupa konačnoj prilagodni za utrku Formule 1.

"Nedavno sam prošao stazu u svome Smartu, ali sam ju mogao samo imaginarno doživjeti i zamisliti. Nije lako doživjeti stazu dok toliki automobili voze po njoj", kaže Hamilton uoči nedjeljne utrke.

I dok je on testirao zamišljenu stazu u Smartu, neke njegove kolege odigrale su humanitarnu nogometnu utakmicu protiv momčadi princa Alberta. Ekipa „Nazionale Piloti“ u kojoj su pored ostalih bili Felipe Massa, Carlos Sainz, Daniel Ricciardo i mlađani Mick Schumacher (18) izgubila je s tijesnih 1:2 protiv izbora princa Alberta, u čijem su timu također nastupile mnoge poznate osobe.

Kopirati
Drag cursor here to close