Le Pen želi da auto industrija vrati proizvodnju u Francusku
patriotizam
OBJAVA: Utorak, 10. siječnja 2017. 17:36
IZVOR: Fena
AUTOR: K.K.
Marine Le Pen
0

Kandidatkinja desnice za predsjednika Francuske Marine Le Pen želi povratak proizvodnje automobila i u Francuskoj, prenosi Russia Today.

Inspirirana inicijativom novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa da se proizvodnja automobila vrati u Ameriku, kandidatkinja desnice za predsjednika Francuske Marine Le Pen želi povratak proizvodnje automobila i u Francuskoj, prenosi Russia Today.

''To je bio ekonomični patriotizam i inteligentni protekcionizam'', kazala je Le Pen prilikom gostovanja na francuskoj televiziji komentirajući Trumpovu inicijativu.

''Ne smeta mi što ću morati objasniti francuskim kompanijama da ne mogu izbjeći poreze koje bi morali plaćati u Francuskoj, te da ne mogu prebaciti svoje proizvodnje u druge države, a da ne trpe posljedice. Odluka mora biti donesena, a to je odluka patriotizma'', dodala je Le Pen, a prenosi Reuters.

Francuske autokompanije poput Renaulta i Peugeota imaju velike proizvodnje u Španjolskoj, Rusiji i istočnoj Europi.

Trump je obećao da će dramatično povećati carine na automobile koji su proizvedeni izvan Amerike. Novoizabrani predsjednik također je pohvalio Ford za ukidanje proizvodnje u Meksiku, te najavu Fiat-Chryslera za otvaranje novih 2.000 radnih mjesta u Americi.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.