740 KS

Lamborghini predstavio Aventador S

AutoMoto / Flash | 20. 12. 2016. u 11:53 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Također, tu su i unaprijeđena aerodinamička svojstva s agresivnijim body kitom preuzetim iz modela SV, koji se sprijeda očituje u novom spliteru, braniku i sl, a otraga u novom difuzoru, aktivnom stražnjom krilu s tri položaja ovisno o brzini automobila i odabranom načinu rada i sl.

Zahvaljujući ovim doradama Aventador S će generirati 130% veći downforce na prednjoj osovini, dok je isti na stražnjoj narastao za 50% u situaciji kada je krilo u optimalnom položaju, a u low-drag poziciji za ogromnih 400%, piše Autonet.



Što se motora tiče, atmosferski V12 6,5-litreni pogonski stroj razvija dodatnu snagu od 30 kW, odnosno 40 KS, pa mu najveća snaga sada iznosi 544 kW, odnosno 740 KS, a najveći okretni moment 690 Nm. Također, ovaj će se pogonski stroj moći zavrtjeti do 8500 o/min, a s njim će Aventador S do 10 km/h ubrzati za 2,9 sekundi, dok e mu najveća brzina iznositi 350 km/h.



Nadalje, ovaj će automobil biti opremljen i s novim ispušnim sustavom koji je 20-ak posto lakši od svog prethodnika, a Aventador S je i prvi serijski lamborghinijev model koji će biti opremljen sustavom upravljanja na sva četiri kotača koji će mu povećati agilnost pri manjim te stabilnost prvi višim brzinama. Svakako vrijedi reći i kako je njegov napredni ovjes sada dodatnu dorađen i prilagođen upotrebi sa sustavom upravljanja na sva četiri kotača. Novost čine i posebno razvijene pirelijeve P Zero gume, a standardnu će opremu činiti carbon-keramičke kočnice koje će ovom modelu omogućiti zaustavni put od 31 m pri brzini od 100 km/h.



Unutrašnjost donosi novu digitalnu instrumentnu ploču s prilagodljivim prikazom. Prve isporuke Aventadora S će na europskim tržištima krenuti sljedećeg proljeća, a preporučena maloprodajna cijena će na njima kretati od 281.555 Eura (bez poreza).

Kopirati
Drag cursor here to close