Firefly

Kraj za Googleov jajasti samovozeći automobil

AutoMoto / Flash | 13. 06. 2017. u 14:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najpoznatijih simbola velike revolucije autonomne vožnje koja je, čini se, pred vratima – Googleov "jajasti" automobil – nakon tri godine više neće biti moguće vidjeti na cestama Kalifornije.

Iz Wayma, kompanije izdvojene iz Googlea koja sada brine o razvoju autopilota, objavljeno je da je za njihov projekt automobila vlastite izrade došao kraj.

Sve inačice prototipa Firefly bit će povučene s cesta i zamijenit će ih autonomni automobili drugih proizvođača (usput, kladimo se da do danas niste znali da se ovaj "jajoliki" automobil službeno zove Firefly), javlja Bug.hr.

Prigodom umirovljenja svoje flote vozila kompanija Waymo objavila je kratku priču o nastanku i razvoju ovih automobila, te implementaciji svih senzora i tehnologija koje im omogućile da naprave milijune kilometara po cestama Silicijske doline.

Kompanija će se sada fokusirati na daljnji razvoj tehnologija za autonomnu vožnju koje će ugrađivati u "prave" automobile drugih proizvođača, dok će nekoliko Fireflya svoje mjesto, zasluženo, pronaći u kalifornijskom Muzeju povijesti računala i londonskom Muzeju dizajna.

Kopirati
Drag cursor here to close