Okolo je bliže!

Kako znakovi tjeraju turiste s Kupresa dalje od Tomislavgrada

AutoMoto / Flash | 17. 02. 2017. u 10:23 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ako ste se slučajno našli koje poslijepodne na raskrižju u Šujici mogli ste primijetiti da velika većina vozača prati putokaze i za granični prijelaz Kamensko putuje preko Borove Glave i Livna do Kamenska. Preko Tomislavgrada putuju tek rijetki, uglavnom oni kojima ne trebaju putokazi'', navodi se u pismu čitatelja portala Tomislavcity ponukanom činjenicom da je mnoštvo turista od Dubrovnika i Makarske do Splita i Šibenika, koji su posjetili skijališta na Kupresu proteklog mjeseca, pri povratku vozilo u kolonama. Ali daljim putem.

''No, je li put koji pokazuje putokaz i najbliži, odnosno u zimskom vremenu i najbolji izbor za putovanje?'', pita se autor pisma koji je priložio putne karte i pokazao razdaljinu od raskrižja u Šujici gdje se ceste razdvajaju do raskrižja na Prisici gdje se te iste ceste ponovo sastaju.

Poznata web stranica za planiranje putovanja, ViaMichelin.com za putovanje od Šujice do Prisike, nudi tri rute. Prva je preko Tomislavgrada i razdaljina je ravno 50 kilometara, a od Šujice preko Livna do Prisike moguće je doći na dva načina. Oba puta do Livna, jednom s gornje, a drugi put s donje strane Buškog jezera. Razdaljine su 57, odnosno 61 kilometar. Ne treba niti napominjati da je u zimskim uvjetima relacija od Šujice do Tomislavgrada neusporedivo prohodnija nego relacija od Šujice do Livna.

No, zanimljivost o kojoj piše čitatelj, odnosi se na novi prometni znak u Šujici koji je nedavno zamijenio onaj stari. Na starom znaku putokaz za Makarsku i granični prijelaz Prisiku bio je pokazan preko Tomislavgrada.

Na novom putokazu od Šujice preko Tomislavgrada moguće je samo za Mostar!

''Je li ovaj putokaz s ucrtanim rutama za granicu s Hrvatskom isključivo preko Livna stavljen slučajno i iz neznanja ili s nekom namjerom, ne znamo. Držimo da bi se i mjerodavne službe u Općini Tomislavgrad trebale pozabaviti i tražiti promjenu putokaza, posebno što mnogi od putnika svrate na benzinske crpke i lokalne restorane, a to je, čini se, bitno i za ukupno općinsko gospodarstvo'', navodi se u pismu.

Kopirati
Drag cursor here to close