Promjene u vrhu

Jeff Immelt bi mogao biti novi šef Ubera

AutoMoto / Flash | 20. 08. 2017. u 12:37 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niz manjih kriznih situacija, problema s maltretiranjem zaposlenika, te drugih internih nesuglasica, koštao je Travisa Kalanicka direktorske pozicije u Uberu.

Od njegovog je odlaska prošlo dva mjeseca, a uprava kompanije još uvijek traži idealnu osobu koja bi ga mogla naslijediti. Kao mogući kandidati spominjali su se ljudi iz velikih IT kompanija ili autoindustrije, poput Alana Mulallyja, Arianne Huffington, Susan Wojcicki, Meg Whitman, ali i vrlo neobični izbori kao što su Sheryl Sandberg iz Facebooka, pa čak i Barack Obama. Jedno se vrijeme špekuliralo i da bi se Kalanick mogao vratiti i tako naslijediti sam sebe.

Sada, pak, Re/Code doznaje da je najbliže fotelji CEO-a Ubera trenutačno Jeff Immelt, bivši predsjednik uprave General Electrica, piše Bug.hr.

Oko njega je navodno postignuto najveće suglasje unutar uprave, a u naredna dva tjedna bi se trebalo upriličiti i interno glasanje na kojem bi se mogao potvrditi izbor Immelta na čelno mjesto kompanije.

61-godišnji Immelt posljednjih je 16 godina na čelu GE-a, a službeno je s te pozicije svojom voljom otišao 1. kolovoza. Riječ je o čvrstom lideru i menadžeru staroga kova koji ne popušta lako pod pritiscima.

Uprava Ubera stoga u njegovom izboru vidi priliku da bi se odnosi unutar kompanije konačno mogli popraviti, te da bi se mogao smanjiti utjecaj koji Kalanick još uvijek ima na neke ljude unutar kompanije.

Kopirati
Drag cursor here to close