Skica

Iz Audija stižu novi modeli

AutoMoto / Testovi | 19. 03. 2017. u 13:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva dizajnerska skica koju je njemački proizvođač pustio u javnost, pokazuje međusobne razlike prednjih dijelova ova tri modela, koji pripadaju sljedećoj generaciji Audijevih najluksuznijih automobila.

Skicu je u francuskom magazinu 'L'argus' predstavio šef dizajna Audija, Mark Lihte, koji je ogovoran za izgled sljedeće generacije Audija A6 i A7, kao i top limuzine A8.

Dizajn prednjeg branika maske, farova i haube, na prvi pogled je veoma sličan, ali se pažljivijim posmatranjem vide razlike po kojima će se ova tri automobila raspoznavati kada se jednog dana nađu na cesti.

Kao osnova za dizajn nove generacije modela A6, A7 i A8 poslužio je koncept Prologue iz 2014. Audi A7, koji se nalazi na desnom dijelu skice, imat će kao što i dolikuje jednom takvom coupeu dinamičniji, sportskiji prednji dio u odnosu na dvije klasične limuzine, A6 (dole lijevo) i A8 (gore lijevo).

Najmasivniju rešetku hladnjaka ima A8, a sličnu šestokutnu, ali manju masku dobit će A6, prenosi B92. Kako bi smanjio troškove, Audi ova tri modela razvija istovremeno, a dijelit će istu mehaničku platformu, motorizaciju i mnoge druge sustave. Premijere se očekuju tijekom 2017. i 2018. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close