Trpi 20G sile

Iskustva Williamsa iz F1 poslužile za novu nosiljku za bebe

AutoMoto / Flash | 04. 07. 2017. u 12:35 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inženjeri Williamsa svake godine moraju razviti novi F1 bolid kako bi ostali konkurentni u svijetu najpoznatijih svjetskih utrka, no manje je poznato da dio njihovog tima pod nazivom Williams Advanced Engineering tu tehnologiju nastoji dovesti i u druga područja.

Na temeljima iskustva iz Formule 1, inženjeri su u suradnji s tvrtkom AHT (Advanced Healthcare Technology) izradili nosiljku za novorođene bebe pod nazivom Babypod 20, koja je izrađena od ugljičnih vlakana, a u stanju je izdržati silu od 20 G.

Ova nosiljka nije namijenjena djeci fanova Formule 1, već predstavlja proizvod koji će se koristiti za potrebe transporta u bolnicama poput prijenosnog inkubatora, a osim čvrstoće novorođenim bebama nudi siguran i zdrav okoliš s regulacijom zraka i temperature te sustavom za praćenje vitalnih znakova.



Proizvodnja Babypod 20 nosiljci će biti u Williamsovom stožeru u Groveu, te će koristiti iste resurse koje koriste timovi koji svake godine izrađuju nove bolide Formule 1.

Nosiljku će koristiti britanski servis za prijevoz novorođenčadi CATS (Children’s Acute Transport Service), koji obavlja oko 50 posto svih hitnih transporta beba u Londonu.

Kopirati
Drag cursor here to close