VW Golf 7

Golf sedme generacije u salonu Jelić Auto u Mostaru: Ugovorite već sada termin za testnu vožnju

AutoMoto / Flash | 03. 12. 2012. u 23:15 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Planetarno najpopularniji automobil – Novi Golf - odmah nakon ekskluzivne promocije i u salonu ovlaštenog Volkswagen partnera Jelić Auto u Mostaru.

Salonski modeli su na oduševljenje potencijalnih kupaca opravdali sva očekivanja a tek pravo oduševljenje će kupci moći osjetiti prilikom testnih vožnji koje Jelić Auto organizira 13. i 14. prosinca 2012 .

Na raspolaganju za testne vožnje će biti 10 modela Golf 7  različitih motora i opreme.

Rezervirajte već sada termin za željeno testno vozilo na mail [email protected].

Volkswagenov najpopularniji model  koji je do sada prodan u preko 29 miliona primjeraka,  novom, sedmom generacijom na tržište plasira najbolji Golf ikad:

- Težina mu je smanjena za 100 kg, a ovakvim pristupom Volkswagen je poništio spiralu težine, gdje je svaki novi model teži od prethodnog. Ovisno o motoru potrošnja se reducira do maksimalnih 23 posto.

Pristupačan – Novi Golf još bolji po istoj cijeni

Potrošnja je kod benzinaca (TSI) 4,9 l /100 km, a kod dizelaša (TDI) 3,8 l/100 km.

TSI motori pri tome emituju 115g/km štetnog CO2 odnosno TDI tek 99 g/km C02 emisije. Još jedna nova generacija motora: 1,4 TSI sa 103 kW s automatskim isključivanjem cilindara (aktivno upravljanje cilindrima ACT). Prosječna potrošnja ovog sportskog ekološkog benzina je 4,7 l/100 km (analogno 109 g/km C02).

Golf VII je ekstremno štedljiv, standardno opremljen start-stop-sistemom i modusom rekuperacije a sa istom cijenom kao i njegov prethodnik

Progresivan- prvi Golf sa multi-collision sistemom kočenja

Volkswagen jasno pokazuje da je novi Golf više nego ikada do sada oličenje napretka i perfekcije u svakom detalju – kada sjedite u njegovom unutrašnjem prostoru, imate dojam kako se radi o automobilu više klase - prtljažnik je narastao za 30 litara a novi inovativni sistemi sigurnosti, kao što su multi collision brake ili front assist sa city kočnicom, govore u prilog činjenici da su sigurnost i komfor Novog golfa dostigli jedan sasvim novi nivo.

Novorazvijeni ovjes je savršeno usklađen s upravljačkim sistemom i dopunjen sistemom za odabir načina vožnje. Svi Golf modeli imaju sada touchscreen kao standard ali i vrhunski infotainment sistem koji se koristi putem senzora pokreta koji reaguje na dodir vozača i pokreta ruke.

Autentičan – jedan od najčuvenijih dizajna na svijetu

Jedinstven. Kroz sedam generacija Golf je imao ogroman utjecaj ne samo na ekonomiju i tehnički napredak, već je definirao čitavu klasu vozila u pogledu dizajna. Naime, vanjski dizajn Golfa danas je jedan od najznačajnijih tekovina produkt-dizajna u svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close