Kakva čast!

Glavni i odgovorni za dizajn BMW-ovih M jurilica je Hrvat

AutoMoto / Flash | 09. 02. 2017. u 08:35 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Domagoj Đukec, poznati dizajner automobila dobio je nova zaduženja unutar odjela dizajna BMW-ovih električnih i sportskih automobila

Novi šef dizajna BMW-ovih odjela M (sportskih) i (ekoloških) automobila  je Hrvat Domagoj Đukec, 41-godišnjak koji je u BMW-u od 2010., a prije toga je radio u Citroenu.

Đukec je dosad bio šef dizajna eksterijera tvrtke a dijelom je bio zadužen i za električni brend BMW-a i.

Odsad će voditi timove dizajnera za M i automobile i, a šef dizajna BMW Grupe Adrian van Hooydonk izjavio je kako će Đukec 'svojim iskustvom, talentom i vizijom pridonijeti određivanju smjera dizajna BMW-a u budućnosti'.

Đukec je dobio vrlo važnu poziciju ako se zna da će BMW uskoro snažnije krenuti s promoviranjem brenda i te širenjem game, a BMW M oduvijek je bio sam vrh ponude bavarske tvrtke.

Domagoj Đukec rođen je u Frankfurtu, odrastao u Njemačkoj, a zbog posla živio je u Španjolskoj i Francuskoj. Ustvari, samo odmore provodi u Hrvatskoj.

Ipak, odlično govori materinski jezik. Ponekad se u njegovim riječima osjeti i kajkanje, jer ipak je podrijetlom Međimurac. Oduvijek je volio crtati automobile, zrakoplove i znao da jednog dana to želi raditi profesionalno.

Kopirati
Drag cursor here to close