Na sajmu

Ford Europljanima u Frankfurtu predstavlja novi Edge

AutoMoto / Testovi | 08. 09. 2015. u 14:54 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki proizvođač izložit će na frankfurtskom auto-salonu novi SUV Edge u verziji za europsko tržište, koji će početkom 2016. godine stići u prodajne salone širom Starog kontinenta. Edge je jedan od pet novih ili osvježenih Fordovih SUV i crossover modela koji će do 2017. biti ponuđeni kupcima u Europi.

Cilj ove ofanzive je da europska prodaja SUV vozila marke Ford do kraja 2016. poraste za 200%, u poređenju sa 2013., priopćila je ta kompanija. Osim Forda Edge, krajem 2015. i početkom 2016. na tržište stižu i unaprijeđene verzije modela Kuga i EcoSport.

Američki proizvođač želio je da konzervativnim, nenametljivim dizajnom učini model Edge globalno prihvatljivim, kako bi se dopao i kupcima u Europi. SUV dijeli platformu sa modelom Mondeo a u europskoj gami Fordovih vozila zauzet će poziciju iznad modela Kuga.

Automobil je opremljen intelligentnim Fordovim pogonskim sustavom 4x4, koji na svakih 16 milisekundi dobiva informacije o prijanjanju pojedinih kotača i po potrebi preusmjerava snagu sa prednje osovine na sva 4 kotača, prenosi B92.

Ford Edge će u Europi biti dostupan sa dvije varijante 2.0 Duratorq TDCi dizel motora. Slabija jedinica proizvodi 180 ks i 400 Nm, dok jači motor raspolaže sa 201 ks i 450 Nm. Snaga se prenosi na kotače pomoću šestostupanjskog manualnog mjenjača ili automatske transmisije sa istim brojem brzina i komandama na volanu.

Kopirati
Drag cursor here to close