Planovi za budućnost

Elon Musk sa Teslom ulazi i na tržište kamiona

AutoMoto / Flash | 14. 04. 2017. u 13:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć je Elon Musk bio aktivan na Twitteru, pa je krenuo otkrivati neke detalje Teslinih planova za budućnost. Prvo je objavio kako je njegov tim napravio odličan posao s razvojem novog kamiona/tegljača, te najavio da će predstavljanje tog vozila biti održano u rujnu ove godine.

Nakon Roadstera, te modela S, X i 3, ovo bi trebalo biti prvo teretno vozilo iz Teslinih pogona, čime će ta kompanija početi konkurirati onima koji već rade na električnim kamionim. Prije svega mislimo na Otto i Nikolu.

Nakon što su drugi tviteraši krenuli s reakcijama na Muskovu objavu i zasuli ga pitanjima, on je otkrio još nekoliko planova za budućnost Tesle (možda pokušavajući opravdati prilično velika očekivanja investitora), piše Bug.hr.

Tako je spomenuo da tegljač neće biti jedini teretni proizvod Tesle, već da će u narednih 18 do 24 mjeseca biti predstavljen i "pickup", Amerikancima omiljena kombinacija teretnog i osobnog vozila.

Sljedeća generacija, pak, Roadstera bit će kabriolet verzija, kaže Musk, a napomenuo je i da će finalno predstavljanje dugo očekivanog Modela 3 biti održano u srpnju.

Dodatno, prije nekoliko dana je, također na Twitteru, u jednoj raspravi potvrdio i da će jedan od njihovih budućih modela automobila nositi naziv Model Y, kompletirajući tako ponudu u pamtljivu kraticu – i kako sam kaže, djetinjastu foru – S3XY.

Kopirati
Drag cursor here to close